UPDATE. Epava gasita in Postavarul este a planorului disparut in august. Pilotul a fost gasit in interiorul aparatului

UPDATE Masivul Postăvarul, unde sambătă a fost găsită epava planorului dispărut in 6 august, a fost inclus de mai multe ori, in cursul verii, in arealul de căutare, intr-o zonă care a depăşit o mie de hectare, insă aparatul de zbor nu a putut fi identificat atunci din cauza desimii pădurii. UPDATE Purtătorul de cuvant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea, a declarat, sambătă, că informaţia primită la 112 de la un turist, potrivit căreia in zona Masivului Postăvarul se află bucăţi dintr-un planor, se confirmă, fiind vorba chiar despre aparatul de zbor pilotat de Mircea Crăciun şi dispărut in luna august.

acum 66 luni (21 Nov 2015)

UPDATE Masivul Postăvarul, unde sambătă a fost găsită epava planorului dispărut in 6 august, a fost inclus de mai multe ori, in cursul verii, in arealul de căutare, intr-o zonă care a depăşit o mie de hectare, insă aparatul de zbor nu a putut fi identificat atunci din cauza desimii pădurii. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, zona respectivă a fost verificată atat cu forţe la sol, inclusiv cu alpinişti, in zonele abrupte, cat şi cu elicoptere şi drone.

UPDATE Purtătorul de cuvant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea, a declarat, sambătă, că informaţia primită la 112 de la un turist, potrivit căreia in zona Masivului Postăvarul se află bucăţi dintr-un planor, se confirmă, fiind vorba chiar despre aparatul de zbor pilotat de Mircea Crăciun şi dispărut in luna august.

UPDATE Epava găsită, sambătă, in Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut in zona respectivă bucăţi dintr-un planor este a aparatului de zbor dispărut in 6 august, in interiorul epavei fiind găsit cadavrul pilotului Mircea Crăciun.

UPDATE Echipe mixte de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat, sambătă la pranz, in Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunţat că a văzut in zona respectivă bucăţi dintr-un planor, prima ipoteză fiind că acestea ar putea fi ale aparatului dispărut in 6 august şi căutat săptămani in şir.

Epava planorului dispărut in această vară ar fi fost găsit in zona varfului Postăvarului, de către turiști, conform B1 TV. Secretarul de stat Raed Arafat a arătat că o confirmare certă se face "cand ajung echipele de jandarmi".

Citește și: Exclusiv RL: Ce dotări MINIME de siguranţă NU avea PLANORUL dispărut in munţi

"Am avut confirmarea ISU, s-a sunat la 112 și s-au dat cateva elemente tehnice și imediat s-a pornit pentru verificări la faț... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro