UPDATE. Emil Boc: primarii nu au nevoie de pensii speciale, ci de o crestere salariata medie de 22%

Prin acest document, liberalii isi asuma ca vor prelua in programul de guvernare urmatoarele masuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala, atributiile administratiei locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea functionarilor publici cu o crestere medie de 22% incepand cu anul 2017, statutul alesilor locali, Codul incompatibilitatilor, salarizarea alesilor locali si simplificarea procedurilor pentru cresterea gradului de atragere a fondurilor europene si pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locala. Din aceasta perspectiva si pentru administratia publica locala este de preferat si de dorit sa ai salarii decente pentru a avea pensii decente si sa nu existe discrepante atat de mari intre salarizarea din administratia centrala care este de doua, de trei ori mai mare decat salarizarea din administratia locala.

acum 79 luni (26 Aug 2016)

PNL a adoptat vineri la Liga Alesilor Locali, cu unanimitate de voturi, o rezolutie prin care sustine adoptarea unui Cod de integritate pentru functiile publice, o crestere salariala medie de 22% pentru functionarii publici incepand de anul viitor si o lege a salarizarii unitare care sa nu fie bazata pe calcule "meschine electorale". PNL sustine adoptarea unui Cod de integritate pentru functiile publice, un cod general, care sa se refere la toate functiile publice — elective sau numite, locale sau nationale — care sa priveasca si regimul conflictelor de interese si se refera la indeplinirea cu integritate a unei functii publice", se arata in rezolutie.

Prin acest document, liberalii isi asuma ca vor prelua in programul de guvernare urmatoarele masuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala, atributiile administratiei locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea functionarilor publici cu o crestere medie de 22% incepand cu anul 2017, statutul alesilor locali, Codul incompatibilitatilor, salarizarea alesilor locali si simplificarea procedurilor pentru cresterea gradului de atragere a fondurilor europene si pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locala.

-------------------------

Primarul orasului Cluj Napoca, Emil Boc, s-a declarat vineri impotriva pensiilor speciale, spunand ca diferentele dintre salariile din administratia centrala si locala trebuie reduse si ca primarii au nevoie de salarii "decente" care sa le asigure o pensie mai mare. Din aceasta perspectiva si pentru administratia publica locala este de preferat si de dorit sa ai salarii decente pentru a avea pensii decente si sa nu existe discrepante atat de mari intre salarizarea din administratia centrala care este de doua, de trei ori mai mare decat salarizarea din administratia locala.

Emil Boc a mai spus ca nu este admisibil sa existe diferente atat de mari intre salariile ministr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro