UPDATE. Doi militari romani au murit si unul a fost ranit grav, in Afganistan

---- Doi militari romani şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit in urma unui incident care a avut loc sambătă, 7 mai, ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, transmit surse militare.

acum 55 luni (7 May 2016)

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sambătă un mesaj de condoleanţe in contextul decesului celor doi militari romani in urma unui incident care a avut loc in apropiere de localitatea Kandahar.

''Am primit cu durere vestea incetării din viaţă a celor doi militari romani căzuţi la datorie astăzi, in Afganistan. Militarii noştri şi-au servit ţara cu devotament şi curaj şi vor rămane veşnic in amintirea mea şi a poporului roman.

----

Doi militari romani şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit in urma unui incident care a avut loc sambătă, 7 mai, ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, transmit surse militare.

In urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, in numele intregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.

"Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, in timpul executării unei misiuni in Afganistan. Atat personal, cat şi in numele tuturor militarilor romani, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Vasile Popa şi Adrian Postelnicu făceau parte din Grupul pentru Operaţiuni Speciale, echivalentul puşcaşilor marini din armata americană. Urma ca ei să aibă o misiune comună cu forţele americane in momentul in care au fost atacaţi de insurgenţi. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro