UPDATE: Consultari Iohannis - partide. Ponta: PNL sa se hotarasca daca vrea revizuirea Constitutiei. Liberalii acuza PSD de obstructionarea Justitiei

Citeste si: Mizele consultarilor de la Cotroceni De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla "discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public". Citeste si: Tariceanu, suparat ca PLR nu a fost invitat la consultarile de la Cotroceni Programul consultarilor incepe la ora 10.00, cand vor intra la discutii reprezentantii Partidul Social Democrat, la ora 11.00 vor intra cei ai Partidul National Liberal, iar la ora 12.00 este programata Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

acum 106 luni (20 Apr 2015)

UPDATE 18.30: Deputatul Varujan Pambuccian, presedinte al grupului minoritatilor din Parlament a declarat, luni, dupa consultarile de la Cotroceni, ca Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) trebuie sa fie un "arbitru independent" al alegerilor si trebuie sa verifice cheltuielile din campaniile electorale, potrivit Mediafax.

Citeste si: Ce a spus Pambuccian dupa consultarile cu Iohannis

--------

UPDATE 13:37 UNPR vrea ca mandatele parlamentarilor incompatibili sa inceteze fara vot in Parlament. In acest context, Oprea a declarat ca UNPR intelege partea sa de responsabilitate, dar asteapta si de la celelalte partide politice sa isi asume aceasta responsabilitate.

UPDATE 12:04 Premierul Ponta a declarat, luni, la inceputul sedintei Biroului Permanent al PSD, ca a avut o discutie "mai putin formala" cu presedintele Klaus Iohannis despre ordinea constitutionala in Romania si despre faptul ca in stat trebuie sa existe trei puteri -juridica, legislativa si executiva- care trebuie sa se respecte, cu asigurarea independentei, scrie Mediafax.

"Am avut ocazia sa discutam, mai putin formal, despre faptul ca vreau sa avem, intr-adevar, o ordine constitutionala in Romania, in care sa existe trei puteri in stat, nu una singura si cele trei puteri sa se respecte, sa se echilibreze reciproc si, din punctul acesta de vedere, eu vreau sa avem tot respectul si toata independenta pentru justitie, pentru Parlament si pentru Executiv. Nu m-am oprit doar la primul punct, m-am oprit la toate trei, ca asa s-a gandit acum trei sute de ani, sa fie trei puteri, si bine s-a gandit, si asa trebuie sa facem si in continuare", a declarat Ponta. Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat, dupa incheierea consultarilor, ca din punctul de vedere al PNL, Senatul poate vota trei proiecte de lege: Legea finantarilor partidelor, legea alegerilor locale si legea partidelor politice.

Cu privire la votul din Diaspora, Zgonea a transmis ca PNL a depus ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro