UPDATE Cod rosu de inundatii pe raul Teleorman. Zeci de persoane au fost deja evacuate. Cod rosu si pe raul Jiu. Situatii grele si in alte zone ale tarii

UPDATE Cod rosu de inundatii pe raul Teleorman. Zeci de persoane au fost deja evacuate. Cod rosu si pe raul Jiu. Situatii grele si in alte zone ale tarii

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, sustine ca 36 de persoane din comuna Tatarestii de Jos au fost evacuate din locuintele lor si cazate la gradinita din localitate. Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, miercuri, de la ora 10.00, a fost ridicat Codul galben de ploi si ninsori, atat pentru Bucuresti cat si pentru cele 30 de judete care de luni noapte au fost sub avertizare. Judetul Mehedinti se afla sub avertizare hidrologica de Cod Portocaliu, din data de 9 decembrie, ora 06.00 si pana joi, 11 decembrie a.c., ora 14.00, fenomenele constand in cresteri de debite si niveluri pe raurile Drincea, Desnatui, Motru si unii afluenti mici ai Jiului, dar si sub incindenta Codului Galben, fenomenele vizate fiind ploi insemnate cantitativ, polei, ninsori si intensificari ale vantului.

acum 111 luni (10 Dec 2014)

Purtatorul de cuvant al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, sustine ca 36 de persoane din comuna Tatarestii de Jos au fost evacuate din locuintele lor si cazate la gradinita din localitate.

Daca au nevoie de apa, alimente, medicamente, oamenii trebuie sa se adreseze comitetului local pentru situatii de urgenta, la autoritatile locale, a adaugat Gelu Dragomir.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate si a propagarii se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Jiu sector aval confluenta cu raul Motru - Podari (judetul Dolj)", sustin meteorologii.

Pe raurile din bazinele hidrografice Jiu, pe sectoarele Sadu-amonte Filiasi si aval Podari, precum si pe afluentii Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Vedea aval Valeni (judetul Teleorman), Arges si afluentii sai din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita-bazin mijlociu (judetele Dambovita si Prahova) este cod galben. Ploi, lapovita si ninsori pana joi dimineata

Meteorologii au avertizat ca, pana joi dimineata, in toata tara vor fi ploi, lapovita si ninsori, iar in unele zone se va forma polei, dar precipitatiile se vor restrange treptat spre estul si sud-estul tarii.

Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, miercuri, de la ora 10.00, a fost ridicat Codul galben de ploi si ninsori, atat pentru Bucuresti cat si pentru cele 30 de judete care de luni noapte au fost sub avertizare.

Pana joi dimineata, precipitatiile se vor restrange catre estul si sud-estul tarii, unde si vantul se va diminua treptat in intensitate, dar rafalele vor mai atinge 45 - 55 de kilometri pe ora.

In Moldova, Carpatii Orientali si vestul Carpatilor Meridionali vor predomina ninsorile, iar in Muntenia si Dobrogea se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Izolat se va forma polei si se vor mai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro