UPDATE Cod galben de vant puternic, vijelii si descarcari electrice in Capitala si in alte sase judete din tara

UPDATE Cod galben de vant puternic, vijelii si descarcari electrice in Capitala si in alte sase judete din tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de vijelii, valabila in intervalul 18.20 - 19.30 in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, dar si pe arii restranse in judetele Buzau, Dambovita, Giurgiu si Braila. De altfel, si Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca pana joi la ora 21.00 vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina.

acum 93 luni (7 May 2015)

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de vijelii, valabila in intervalul 18.20 - 19.30 in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, dar si pe arii restranse in judetele Buzau, Dambovita, Giurgiu si Braila.

Cod galben de inundatii pentru mai multe rauri din tara

Hidrologii au emis o atentionare de cod galben de inundatii pe rauri mici din judetele Sibiu, Brasov si Mures, valabila pana joi seara.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Olt (sector mijlociu) si Tarnava Mare, bazine hidrografice aferente judetelor Sibiu, Brasov, Mures, se arata in atentionare.

Potrivit atentionarii, inundatii locale se pot produce pe afluentii mici ai raului Bistrita, in sectorul statiei hidrologice Brosteni - acumularea Izvorul Muntelui, pe Grinties, pe afluenti mici de pe cursul inferior al Bistricioarei, precum si in bazinele superioare ale raurilor Ozana si Cracau.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare pentru unele rauri mici din bazinele hidrografice Cusmed, Feernic, Tarnava Mare, in amonte de Odorheiu Secuiesc, Homorod, Cormos, afluentii mici de pe cursul superior al Oltului, pe sectorul din amonte de Micfalau, bazine hidrografice aferente judetelor Harghita si Covasna.

De altfel, si Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca pana joi la ora 21.00 vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro