UPDATE Cazul bebelusilor, pe masa lui Dacian Ciolos. Corpul de control al premierului face verificari la spitale. Doi dintre copii ar putea fi externati

UPDATE Cazul bebelusilor, pe masa lui Dacian Ciolos. Corpul de control al premierului face verificari la spitale. Doi dintre copii ar putea fi externati

Discutiile ar urma sa aiba loc miercuri intre orele 12.30-13.30, la comisie fiind invitati sa participe, alaturi de ministru, si specialisti implicati in diagnosticul si terapia cazurilor de la Spitalul Marie Curie, precum si specialisti implicati in gestionarea problemei de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii. Corpul de Control a fost trimis sa faca atat la Marie Curie cat si la Spitalul de Pediatrie din Arges, urmand ca Ciolos sa faca si declaratii de presa privind aceasta situatie. Nemultumita de modul in care actualul sef de la Sanatate gestioneaza cazul bebelusilor de la Marie Curie, Gratiela Gavrilescu, membru in comisia de sanatate, a cerut demisia acestuia. Partea buna, potrivit doctorului Denis Stanescu, de la Spitalul "Marie Curie" este ca nu au mai aparut si alte cazuri de sindrom hemolitic uremic, adica de E-coli. Este in momentul de fata ventilat de aparatele de respiratie artificiala", a declarat si doctorul Radu Tabacaru, seful sectiei de Terapie Intensiva din spitalul amintit, adaugand ca se asteapta la surprize majore de la oricare din micutii care sunt acum pe sectia sa. Ce este boala de care sufera bebelusii Boala nu se transmite de la om la om si se ia din apa sau din alimente contaminate.

acum 68 luni (16 Feb 2016)

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, este asteptat miercuri la Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor pentru a prezenta un raport privind situatia copiilor din Arges si Dolj internati la Spitalul Marie Curie.

Discutiile ar urma sa aiba loc miercuri intre orele 12.30-13.30, la comisie fiind invitati sa participe, alaturi de ministru, si specialisti implicati in diagnosticul si terapia cazurilor de la Spitalul Marie Curie, precum si specialisti implicati in gestionarea problemei de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii.

UPDATE Corpul de Control al primului ministru va verifica modalitatea in care este asigurat tratamentul bebelusilor, dar si modalitatea in care este realizata investigatia epidemiologica. Corpul de Control a fost trimis sa faca atat la Marie Curie cat si la Spitalul de Pediatrie din Arges, urmand ca Ciolos sa faca si declaratii de presa privind aceasta situatie.

Tot marti, in jurul orei 12.00, o echipa formata din medici specialisti in sanatate publica, medici de familie si medici din Colegiul Medicilor Arges, vor face un control la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, pentru a verifica daca tratamentul aplicat micutilor a fost unul corect. Acestia vor verifica fiecare fisa in parte si vor stabili daca procedurile au fost respectate de doctorii care i-au transferat pe bebelusi la Bucuresti.

UPDATE Doi dintre copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic, internati la Spitalul "Marie Curie" pe Sectia de nefrologie, ar putea sa fie externati in cursul zilei de marti. Pe Sectia de nefrologie sunt in total sase copii, dintre care patru cu dializa", a explicat, marti dimineata, sefa unitatii de primiri urgente de la spitalul bucurestean, adaugand ca "starea celor patru copii cu dializa evolueaza bine".

"E inacceptabil ca nu s-a constituit o celula de criza la MS"

Europarlamentarii PSD au solicitat autoritatilor din Romania sa constituie o celula de criza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro