UPDATE. Biroul Permanent a retrimis la Comisia juridica raportul dat de senatorii juristi in cazul Sova

Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului, a declarat, marţi, după Biroul Permanent, că motivarea CCR privind cazul Şova a fost trimisă la Comisia juridică, aceasta avand termen pană marţea viitoare pentru a exprima un punct de vedere, iar decizia finală va aparţine plenului, informează Mediafax.Intrebat de jurnalişti de ce s-a dat un termen atat de mare, in condiţiile in care motivarea CCR are doar 8 pagini, Dumitrescu a spus că Biroul Permanent a dat, de fapt, termen de două zile de lucru in care Comisia să prezinte acest punct de vedere.

acum 74 luni (27 May 2015)

UPDATE15:47 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că Comisia Juridică va dezbate raportul şi va lua o decizie pană marţea viitoare. In acest context, Tăriceanu a ţinut să precizeze că, in condiţiile in care Comisia Juridică nu reuşeşte să ajungă la nicio propunere, atunci in Plen vor incepe propunerile şi se supune la vot.

UPDATE 15:19 După şedinţa Biroului Permanent s-a hotărat retrimiterea raportelor in cazul Şova la Comisia juridică care are termen pană marţi să exprime un punct de vedere, iar plenul va decide in aceeaşi zi dacă se va relua votul, aşa cum doreşte PSD, sau se va reinterpreta votul deja dat in cazul Şova şi punea lui in acord cu modificările la Regulamentul Senatului, aşa cum a hotărat Curtea Constituţională. Intr-o intervenţie telefonică la postul de televiziune B1, Bodea a mai declarat că, prin acestă măsură, PSD vrea să tergiverseze procedura putand să tragă de timp pană in toamnă.

UPDATE 12.00: Comisia juridică a Senatului a votat propunerea reprezentanţilor PSD ca procedura referitoare la solicitarea DNA in cazul senatorului Dan Şova să fie reluată, punctul de vedere al comisiei urmand să fie inaintat Biroului Permanent. Raportul Comisiei va fi insă consultativ, doar plenul putand decide prin vot dacă se va relua votul pentru ridicarea imunităţii lui Şova sau se va merge pe interpretarea pozitivă a votului dat deja de Senat in acest caz.

Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului, a declarat, marţi, după Biroul Permanent, că motivarea CCR privind cazul Şova a fost trimisă la Comisia juridică, aceasta avand termen pană marţea viitoare pentru a exprima un punct de vedere, iar decizia finală va aparţine plenului, informează Mediafax.Intrebat de jurnalişti de ce s-a dat un termen atat de mare, in condiţiile in care motivarea CCR are doar 8 pagini, Dumitrescu a spus că Biroul Permanent a dat, de fapt, terme... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro