UPDATE Bilantul inundatiilor, prezentat de MAI: Un mort, doua persoane disparute si 85 de locuinte afectate

UPDATE Bilantul inundatiilor, prezentat de MAI: Un mort, doua persoane disparute si 85 de locuinte afectate

UPDATE Un om a murit, alte doua persoane sunt disparute, 19 localitati au fost afectate, iar 85 de locuinte au fost inundate, sapte fiind distruse, iar 19, avariate in urma inundatiilor din sud-vestul tarii, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, citata de Mediafax. Totodata, au fost scoase de la Rezervele de Stat 100 de saltele, 100 de paturi si 200 de seturi de pat, iar pentru autoritatile locale au fost puse la dispozitie 18 tone de motorina necesare autoutilajelor cu care se intervine, arata un comunicat de presa al MAI.

acum 96 luni (19 Sep 2014)

UPDATE Un om a murit, alte doua persoane sunt disparute, 19 localitati au fost afectate, iar 85 de locuinte au fost inundate, sapte fiind distruse, iar 19, avariate in urma inundatiilor din sud-vestul tarii, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, citata de Mediafax.

85 de locuinte au fost distruse de ape

Monica Dajbog a anuntat ca din cele 21 de persoane din Eselnita ramase fara casa, 14 au fost cazate in locuinte modulare, scoase de la Rezervele de stat, iar sapte s-au cazat la rude.

Inundatiile au acoperit cu aluviuni trei drumuri nationale si cinci drumuri judetene, iar aluviunile au colmatat sapte fantani, iar 26 de poduri si podete au fost avariate.

Cel mai afectat judet a fost Mehedinti, unde, conform purtatorului de cuvant al MAI, DN 57 este in continuare blocat de aluviuni si blocuri de stanca, iar doua poduri sunt in proces de reparatie, circulatia autoturismelor de mare tonaj fiind restrictionata.

Drumuri nationale si judetene, afectate de viituri

Celelalte drumuri nationale, judetene si comunale din Mehedinti care au fost afectate de viituri au fost deblocate.

In sprijinul persoanelor afectate din localitatile Orsova si Eselnita au fost scoase din Rezerva de stat, din ordinul ministrului Gabriel Oprea, trei tone de alimente - conserve si paine - si peste 3.400 de litri de apa minerala.

De la producerea viiturilor, media zilnica a fortelor care au intervenit a fost de peste 850 de pompieri, politisti, jandarmi, politisti de frontiera, dar si angajati ai autoritatilor locale.

Ajutoare sociale pentru sinistrati

Trei tone de conserve pate de ficat si carne de porc, dar si apa pentru aproximativ 1.500 de persoane, au fost scoase de la Rezervele de Stat pentru ajutorarea persoanele afectate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro