UPDATE. Averea vicepremierului Gabriel Oprea, verificata de ANI. Reactia ministrului de Interne

UPDATE 23:13 Gabriel Oprea a declarat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu este prima oara cand este verificat de ANI si ca nu are niciun dubiu ca agentia va constata ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce il priveste, "Nu este prima data cand se fac astfel de verificari, mai ales ca de ani de zile ocup functii de demnitate publica.

acum 102 luni (4 Apr 2015)

UPDATE 23:13 Gabriel Oprea a declarat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu este prima oara cand este verificat de ANI si ca nu are niciun dubiu ca agentia va constata ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce il priveste, "Nu este prima data cand se fac astfel de verificari, mai ales ca de ani de zile ocup functii de demnitate publica. Totodata, ministrul de Interne a precizeaza ca respecta dreptul de a depune petitii si sesizari, garantat prin Constitutie.

***

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la Agentia Nationala de Integritate (ANI) de o avocata care, in numele unui client, cere verificarea averii demnitarului din ultimii 10 ani, ea primind raspuns de la institutie cu privire la demararea verificarilor. Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru - Anghel, in numele unui client al acesteia. 7293/G/II/18.02.2015 transmisa de Agentia Nationala de Integritate cabinetului nostru de avocatura, prin care s-a decis demararea efectuarii evaluarii averii domniei sale in urma sesizarilor formulate de catre petent cu privire la existenta unor grave inadvertente si neregularitati existente intre Declaratiile de avere in perioada 2004-2014" depuse de vicepremierul Gabriel Oprea, se arata intr-un comunicat trimis publicatiei ziare.com de catre avocatul Diana Monica Croitoru-Anghel.

In sesizarile catre ANI avocata reclama mai multe nereguli precum faptul ca Oprea nu si-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie si salariu, nu ar fi platit taxe pentru mai multe imobile achizitionate si ar avea datorii la buget. Ea a mai precizat ca clientul in numele caruia a depus sesizarile la ANI nu este in vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoana care "are cunostinta de aceste abateri" si, "ca orice bun cetatean, a procedat la sesizarea" organelor abilitate.

Anghel a mai declarat ca nu au fost sesizate alte ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro