UPDATE: Autoritatile israeliene suspenda permisele de intrare pentru zeci de mii de palestinieni, ca urmare a atentatului de la Tel Aviv

Citește și: Reacția MAE, după atentatul de la Tel Aviv: Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nicio justificare şi trebuie combătute cu orice preţ Autorităţile israeliene au decis de asemenea să ingheţe toate cererile de permise pentru locuitorii din Faşia Gaza.

acum 94 luni (9 Jun 2016)

UPDATE 10.30: Autoritățile israeliene incep, joi, să ia măsuri de securitate, ca urmare a atentatului comis, miercuri seara, la Tel Aviv, de doi palestinieni. Astfel, permisele de intrare a 83.000 de palestinieni, acordate cu prilejul Ramadanului, vor fi suspendate, potrivit AFP, citat de Agerpres.

O mare parte dintre aceste permise sunt acordate palestinienilor care se deplasează in Ierusalimul de Est, parte palestiniană a Ierusalimului ocupat şi anexat de Israel, cu ocazia Ramadanului care a inceput luni.

Citește și: Reacția MAE, după atentatul de la Tel Aviv: Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nicio justificare şi trebuie combătute cu orice preţ

Autorităţile israeliene au decis de asemenea să ingheţe toate cererile de permise pentru locuitorii din Faşia Gaza. Numeroşi palestinieni din Faşia Gaza solicită autorităţilor israeliene permisiunea de a ieşi din Gaza, aflată sub blocada statului israelian, pentru a merge şi a se ruga pe Esplanada Moscheilor, in Ierusalimul de Est, cu ocazia Ramadanului.

Măsurile survin după ce doi palestinieni au deschis focul, la intamplare, in Tel Aviv, asupra clienţilor aflaţi la mese intr-o zonă de restaurante şi baruri. Acesta este cel mai sangeros atac comis de palestinieni impotriva israelienilor de la declanşarea valului de violenţe in octombrie 2015.

-------------

Trei persoane au murit, miercuri seara, la Tel Aviv, in urma unui schimb de focuri care a avut loc in fața sediului Ministerului Apărării și a cartierului general al armatei israeliene, informează AFP, citat de Agerpres.

Reprezentanții spitalului Ichilov, situat in apropierea unui centru comercial, unde a avut loc un alt schimb de focuri, au precizat că nouă persoane au fost rănite, iar alte trei au murit. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro