UPDATE. Atentat terorist Bruxelles. Primele reactii ale autoritatilor romane. Sfaturile MAE pentru romani

UPDATE 13.53: Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că ameninţarea teroristă este cat se poate de reală la adresa statelor europene şi poate lovi in orice moment şi oriunde, in contextul atentatelor care au avut loc, marți dimineață, pe aeroportul Zaventem și la o stație de metrou din Bruxelles. Citește și: In urma atentatelor, avionul TAROM spre Bruxelles a fost redirecționat spre Amsterdam Reiterăm totodată, faptul că cetățenii romani care călătoresc in străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte in siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, in cazul in care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iţi poate salva viaţa!". De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, marți, că Ambasada Romaniei in Belgia a intreprins demersurile legale pe langă autoritățile locale, in regim de urgență, inclusiv pe langă autoritățile aeroportuare și reprezentanții TAROM de la Bruxelles, cu scopul de a obține informații suplimentare cu privire la cauzele exploziilor și cetățenia victimelor.

acum 86 luni (22 Mar 2016)

UPDATE 13.53: Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că ameninţarea teroristă este cat se poate de reală la adresa statelor europene şi poate lovi in orice moment şi oriunde, in contextul atentatelor care au avut loc, marți dimineață, pe aeroportul Zaventem și la o stație de metrou din Bruxelles.

"Din nefericire, Europa este din nou zguduită de bombe şi este martora unor noi atentate. Sunt momente care ne arată că ameninţarea teroristă este cat se poate de reală la adresa statelor europene, iar ea poate lovi in orice moment şi oriunde, lăsand in urmă numeroase victime. De această dată au lovit in inima Europei, in Bruxelles, simbolul Uniunii Europene, acolo unde locuiesc şi lucrează mulţi romani. A existat o politică de integrare foarte clară şi cu foarte multe resurse. In acest moment este incercarea de a se demonstra falimentul unui proiect european", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prezent la cea de-a IV-a ediţie a conferinţei "Cities of Tomorrow" , răspunzand unei intrebări din partea presei.

El a apreciat că acest moment necesită solidaritate, in vederea unui proiect operativ şi pragmatic, care va presupune insă şi costuri. Este simplu să spui: eu mă aflu la marginea Europei şi aici la noi nu o să vină un aflux de refugiaţi. Toţi suntem in pericol, inclusiv cetăţenii noştri care circulă in Europa, dar şi Romania va fi in pericol dacă nu vom gandi solidar cu celelalte ţări europene un proiect foarte operativ şi, după părerea mea, foarte pragmatic, in care vor fi costuri şi va trebui să acceptăm aceste costuri", a mai declarat Dincu.

El a remarcat că oraşele europene s-au pregătit in special pentru ameninţări precum suprapopularea, lipsa locurilor de muncă, supradensitatea urbană, mobilitatea, fără a se pune accent pe mecanismele de securitate.

"Terorismul insă, ca o manifestare regulată deja, ca ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro