UPDATE: Aproape toate persoanele suspectate pentru violentele din Koln au cerut azil

UPDATE 12.50: Ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, a declarat, luni, că aproape toţi suspecţii de violenţe comise in noaptea de Revelion, in Koln, sunt solicitanţi de azil care au sosit in Germania in ultimele luni, potrivit AFP, citat de Agerpres. Cancelarul care mizează pe Koln cu mai puțin de doi ani inainte de viitoarele alegeri generale a trebuit să-și flexibilizeze politica de deschidere in cursul weekendului, anunțand facilitarea procedurii de expulzare a solicitanților de azil care incalcă legea.

acum 95 luni (11 Jan 2016)

UPDATE 12.50: Ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, a declarat, luni, că aproape toţi suspecţii de violenţe comise in noaptea de Revelion, in Koln, sunt solicitanţi de azil care au sosit in Germania in ultimele luni, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Em a mai precizat că poliția germană a comis "greșeli foarte grave" in gestionarea situației in noaptea dintre ani.Autoritățile germane anunțaseră anterior că vor face public luni primul raport aprofundat al anchetei asupra violențelor din Koln, aflate la originea a circa 600 de plangeri ale victimelor și care fragilizează poziția cancelarului Angela Merkel in problema refugiaților.

----

Primul raport aprofundat privind violențele din Koln, semnalate de peste 500 de persoane, va fi publicat luni, relatează AFP, citat de Agerpres.

Paralel, in cursul serii, o manifestație impotriva refugiaților și impotriva cancelarului german va fi organizată la Leipzig (est) de ramura locală a mișcării islamofobe Pegida, după o adunare similară la Koln in cursul weekendului, marcată de ciocniri cu poliția.

Ministrul de interne al landului Rhenania de Nord-Westphalia, Ralf Jäger, va fi audiat in fața parlamentului regional la 10:00 (09:00 GMT).

Citește și: FOTO: Protest nud pentru susţinerea femeilor agresate la Koln

Raportul va fi primul de acest gen pentru că poliția locală din Koln s-a remarcat in ultima săptămană doar prin comunicări confuze și foarte parcimonioase asupra evenimentelor, comentează AFP. De altfel, șeful ei a fost concediat la sfarșitul săptămanii trecute de ministrul Ralf Jäger.

Numărul plangerilor impotriva violențelor in cursul nopții de Anul Nou la Koln crește de la o zi la alta.

In cursul aceleiași nopți, orașul Hamburg a fost și el scena unor acte de violență, unde s-au inregistrat 133 de plangeri, in special pentru agresiuni sexuale. Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro