UPDATE Alina Bica, suspendata din functie. Ea va putea lucra in cadrul Parchetului General

UPDATE Alina Bica, suspendata din functie. Ea va putea lucra in cadrul Parchetului General

Dorin Cocos, implicat in dosarul Alinei Bica: la el ar fi ajuns 10 milioane de euro Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata, sambata dimineata, de instanta suprema, in dosarul de coruptie in care este cercetata pentru abuz in serviciu, dupa despagubirea acordata pentru un teren supraevaluat din Capitala de o comisie de la ANRP din care procurorul a facut parte. Cu sprijin din interiorul ANRP, samsarii imobiliari au reusit sa cumpere dosare de retrocedare de la fostii proprietari si sa incaseze de la statul roman sume de ordinul zecilor de milioane de euro. Averea declarata a Alinei Bica, sefa DIICOT, retinuta pentru fapte de coruptie: un teren, un apartament, o masina si bijuterii de 9.000 de euro Ultima declaratie de avere depusa de Alina Bica, procurorul-sef al DIICOT, retinuta joi seara pentru fapte de coruptie, nu este una foarte stufoasa: un teren, un apartament, o masina, bijuterii, dar si patru credite bancare.

acum 98 luni (24 Nov 2014)

UPDATE Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul de eliberare din functie a procurorului-sef al DIICOT, Alina Bica , in urma demisiei acesteia din functie. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele "a semnat decretul privind eliberare din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Alina-Mihaela Bica, in urma demisiei acesteia din functie". UPDATE Potrivit unui comunicat emis de Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori a hotarat, luni dimineata, suspendarea din functie a Alinei Bica, procuror sef al DIICOT, ca urmare a luarii fata de aceasta a masurii arestarii preventive. "Totodata, Sectia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a dispus incetarea activitatii doamnei Bica Alina Mihaela la DIICOT si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unitate de parchet de unde provenea, ca urmare a cererii formulata de catre aceasta", se mai arata in documentul citat.

Gheorghe Muscalu a mai spus ca Sectia pentru procurori va lua in discutie suspendarea din magistratura a sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Alina Bica, in urma arestarii acesteia, dar si incetarea calitatii de procuror la DIICOT. "In primul rand, suspendarea doamnei procuror sef Bica, urmare a dispunerii de catre ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie - n.r.) a arestarii preventive, este o prevedere legala, nu este optiunea noastra. Si in al doilea rand, urmare a cererii formulate de catre doamna Bica, vom lua in discutie incetarea calitatii de procuror DIICOT. Este o masura pe care o va lua (Sectia de procurori, n.r.) si va dispune continuarea activitatii la parchetul de unde dumneaei provine, din cate stiu, provine de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost numita incepand cu anul 2003", a precizat Muscalu. "Lege... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro