Unul dintre medicii din Slatina condamnati la inchisoare cere sa-l judece colegii

Unul dintre medicii din Slatina condamnati la inchisoare cere sa-l judece colegii

Ortopedul a fost condamnat dupa un proces care a durat peste 7 ani, in inchisoare ajungand de asemenea colegul sau, chirurgul-ortoped pediatru Mircea Tusciuc, cei doi fiind condamnati in premiera la inchisoare cu executare pentru omor din culpa. Ceea ce pentru cei fara studii medicale de specialitate interpretarea avizelor comisiilor de expertiza medicala este greu de facut, asa cum era evident, pentru Medicii Ortopezi este clar ca apa limpede de izvor. Medicul chirurg ortped-pediatru Gheorghe Ciobanu, coleg zeci de ani al celor doi medici in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, inainte de a se pronunta efectiv pe baza documentelor, spune ca ceea ce este in primul rand de condamnat este faptul ca in spitale nu exista proceduri clare de lucru, protocoale.

acum 74 luni (18 May 2018)

Ortopedul a fost condamnat dupa un proces care a durat peste 7 ani, in inchisoare ajungand de asemenea colegul sau, chirurgul-ortoped pediatru Mircea Tusciuc, cei doi fiind condamnati in premiera la inchisoare cu executare pentru omor din culpa.

In urma cu opt ani, un copil de 9 ani, din Serbanesti, care a cazut dintr-un copac si si-a fracturat bratul, ajungea la spital, adus cu ambulanta. Cel care l-a vazut a fost medicul ortoped Paul Iancu (ortoped pentru adulti), desi, conform regulamentului dupa care se organizau garzile ar fi trebuit sa fie vazut de chirurgul de la Chirurgie plastica (medicul chirurg ortoped pediatru iesise din tura). Medicul Paul Iancu, de dupa gratii, cheama la acest moment colegii specialisti sa-i studieze cazul si sa stabileasca daca a fost sau nu vinovat. Conform ultimei postari pe pagina de Facebook special creata - Medic Ortoped Condamnat - , 120 de specialisti au solicitat la adresa de e-mail indicata documentele, cateva zeci postand si verdictul, care ar fi "Nevinovat". Buna ziua, Avem deja rezultate pentru chestionarul la care au participat numai medici din specialitatile ortopedie traumatologie cu profil adulti , respectiv chirurgie ortopedie pediatrica . Ceea ce pentru cei fara studii medicale de specialitate interpretarea avizelor comisiilor de expertiza medicala este greu de facut, asa cum era evident, pentru Medicii Ortopezi este clar ca apa limpede de izvor. De aici si eroarea. Mesaj adresat medicilor de specialitate: Multumesc celor care au parcurs cazul si au completat chestionarul. Din pacate pana acum din 120 de invitatii de participare avem doar cateva zeci de raspunsuri. Incurajator, in procent de 85% sustin acelasi punct de vedere. Ar fi nevoie de mai multa implicare pentru ca punctul de vedere colectiv sa nu poata fi trecut cu vederea si astfel sa inteleaga toata lumea ca daca incerci sa analizezi o problema acolo unde nu ai competente (medicale in acest caz) pot aparea erori. Invitatia de a studia cazul si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro