Unul dintre fratii lui Omar Hayssam, adus din Turcia si arestat

Unul dintre fratii lui Omar Hayssam, adus din Turcia si arestat

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism i-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam din tara, si pe Mukhles si Mahmoud Omar, pentru ca, in perioada 23-30 iunie 2006, au planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a sirianului, desi cunosteau ca acesta a fost trimis in judecata pentru acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire in Irak, in martie 2005, a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. Omar Haysam are de ispasit 23 de ani de inchisoare Omar Hayssam a fost condamnat definitic la 23 de ani de inchisoare de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin contopirea pedepselor primite de acesta in trei dosare.

acum 78 luni (30 Mar 2015)

Acesta a fost introdus intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau", arata luni IGPR, intr-un comunicat de presa. Autoritatile romane au reusit aducerea lui Mahmoud Omar in tara, acesta fiind incarcerat in Arestul Politiei Capitalei, de unde va fi dus intr-un penitenciar, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita in 7 octombrie 2014.

Un alt frate al sirianului Omar Hayssam, Mukhles Omar, este si el cautat de autoritatile romane, pentru a executa pedeapsa de cinci ani de inchisoare primita in acelasi dosar. Fratii lui Omar l-au ajutat pe acesta sa fuga din tara

La 7 octombrie 2014, fratii lui Omar Hayssam au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare cu executare, pentru ca in 2006 l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara, desi stiau ca acesta este acuzat de terorism.

Mukhles si Mahmoud Omar au fost dati in urmarire in seara zilei de 8 octombrie 2014, dupa ce magistratii au emis mandatele de executare a pedepsei, iar acestia nu au fost gasiti la domiciliile lor.

Tot la 8 octombrie s-a solicitat Curtii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmarire internationala pe numele celor doi, deoarece existau informatii potrivit carora acestia au pararit teritoriul Romaniei inainte ca instanta sa se pronunte.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism i-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam din tara, si pe Mukhles si Mahmoud Omar, pentru ca, in perioada 23-30 iunie 2006, au planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a sirianului, desi cunosteau ca acesta a fost trimis in judecata pentru acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire in Irak, in martie 2005, a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Oh... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro