Unul dintre cele mai deranjante obiceiuri de la nunta. Claxonatul in exces este deranjant si profund ilegal

Unul dintre cele mai deranjante obiceiuri de la nunta. Claxonatul in exces este deranjant si profund ilegal

Aproape ca nu exista nunta in care soferii care participa la eveniment sa nu abuzeze de claxoane. Au fost propuneri de a se realiza fluturasi, care sa fie date soferilor la casa de casatorie, sa li se aduca la cunostiinta ca incalca legea. Au fost multe cazuri in care au existat accidente ale masinilor din coloana de nunta, au fost si evenimente neplaute pe fondul consumul de acool, a neatentiei si a exuberantei de moment.

acum 89 luni (10 Sep 2016)

Aproape ca nu exista nunta in care soferii care participa la eveniment sa nu abuzeze de claxoane. Soferii abuzeaza de claxon si in trafic, in timp de se deplaseaza spre casa casatoriilor, biserica ori locul de petrecere. "Intalnim o situatie mai deosebita atunci cand vorbim de alaiurile de nunta. Este in traditia poporului roman ca la un alai de nunta sa se deplaseze prin manifestarea bucuriei prin zgomot, muzica si alt mijloc sonor. Din pacate, claxonul pe care il practica conducatorii auto nu numai ca incalca prevederile Codului Rutier, dar creaza mult disconfort pentru cei care sunt in zona de deplasare a alaiului. Cu atat mai mult a celor care locuiesc in preajma zonei casei de casatorii, a localurilor unde se tin petrecerile. Desi vorbim de incalcarea Codului Rutier, politistii de la prefera sa inchida ochii. Ma refer la situatia in care un echipaj de politie sa opreasca un alai de nunta, sa ceara documentele soferilor, sa aplice sanctiunile. Au fost propuneri de a se realiza fluturasi, care sa fie date soferilor la casa de casatorie, sa li se aduca la cunostiinta ca incalca legea. Nicolae Istrat participa la emisiuni de radio si TV in Timisoara din 1992. Sa cunosca toata lumea ca aceasta manifestare, poate ca in mediul ruraral nu deranjeaza pe nimeni, dar in mediul urban, unde in fiecare week-end, intalnim mai multe alaiuri de nunta, claxonatul deranjeaza. Trebuie ca soferii sa se gandeasca la afectele negative ale claxonatului la semenii nostri care locuiesc in zona sau asupra celor din trafic", a mai spus Nicolae Istrat.

Nu mai vorbim de faptul ca sunt si multi soferi aflati in alaiurile de nunta au consumat si bauturi alcoolice. Au fost multe cazuri in care au existat accidente ale masinilor din coloana de nunta, au fost si evenimente neplaute pe fondul consumul de acool, a neatentiei si a exuberantei de moment.

Cititi si

VIDEO Cea mai utilizata manevra a nesimtitilor din trafic: "Nu au rabdare si nu au respe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro