Unul dintre cei mai mari criminali din Romania a fost eliberat, desi era condamnat la inchisoare pe viata

Unul dintre cei mai mari criminali din Romania a fost eliberat, desi era condamnat la inchisoare pe viata

El a stat dupa gratii timp de 22 de ani, fiind condamnat pe viata pentru patru crime, insa in 2007, cand a implinit 60 de ani, pedeapsa i-a fost micsorata la 25 de ani. Toader Covaliu, care in prezent are varsta de 68 de ani, a fost arestat prima data in 1993, cand avea 46 de ani.

acum 101 luni (26 Jun 2015)

Toader Covali, un individ din Radauti, este considerat unul dintre cei mai periculosi criminali pe care i-a avut Romania. Acesta a fost eliberat in urma cu cateva zile de magistratii de la Judecatoria Botosani.

El a stat dupa gratii timp de 22 de ani, fiind condamnat pe viata pentru patru crime, insa in 2007, cand a implinit 60 de ani, pedeapsa i-a fost micsorata la 25 de ani. Acum el a fost eliberat conditionat, dupa ce comisia de liberari conditionate de la Penitenciarul Botosani a cerut acest lucru Judecatoriei Botosani.

Toader Covaliu, care in prezent are varsta de 68 de ani, a fost arestat prima data in 1993, cand avea 46 de ani.

Inainte de a-si omorat consoarta, Toader Covali a fost internat de mai multe ori la spitalele de psihiatrie din judetul Botosani. Dupa ce a ucis-o pe Maria, individul l-a omorat si pe unul dintre fii sai, pe Viorel, care avea 16 ani.

Dupa aceste doua crime, Toader Covali a fost internat la Spitalul de Grajduri din Iasi, unde in anul 1997 a recidivat si a comis o noua dubla crima. Concubina sa, Manuela Stefan, o femeie in varsta de 33 de ani, a fost urmatoarea victima a lui Covali.

Barbatul a povestit ca femeia a fost cea care ar fi vrut sa moara si el doar a ajutat-o omorand-o cu cutitul pe care Manuela l-a pus langa patul sau. Din fericire, acesta nu a reusit sa-si duca planul la sfarsit, femeile fiind doar taiate de Covali, inainte de a fi imobilizat.

Acum, batranul care trebuia sa-si petreaca restul vietii dupa gratii, a fost eliberat, deoarece legislatia in vigoare permite unei persoane care a omorat patru oameni sa umble libera pe strada. Alte stiri pe aceasta tema:

Iasi: Cel mai fioros vietas, tinut in spatele gratiilor de judecatori

UPDATE: Condamnatul pe viata care a comis patru crime ramane dupa gratii

Vietasul cu patru crim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro