Unul din cei mai influenti 100 de oameni este consilierul lui Trump pe probleme de securitate nationala. Presedintele, despre generalul H.R. McMaster: Este un om teribil cu o experienta teribila

Unitatea lui, formata din noua tancuri, a izbit si distrus o coloana de 80 de blindate si alte vehicule militare irakiene, fara sa piarda oameni sau tehnica. Alegerea lui McMaster in functia de consilier pe probleme de securitate nationala nu este intamplatoare, chiar si numai pentru faptul ca generalul este total opus fostului consilier, Flynn, nevoit sa demisioneze pentru relatia sa ascunsa cu Rusia. James Mattis, secretarul Apararii, Rex Tillerson, secretarul de Stat, si HR McMaster formeaza un grup care nu se potriveste agendei intocmita de "amatorii" lui Stephen Bannon, care ii canta in struna lui Trump.

acum 89 luni (27 Feb 2017)

Noul consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui american este un general notoriu.

Soldatii il iubesc, ofiterii de rang superior ii asculta sfaturile, este sustinut si politic. Pe vremuri, generalii care erau mai populari decat imparatii, si care erau cantati in popor, erau trimisi cat mai departe de cetate. Unde echipa lui s-a impartit in doua tabere combatante: "amatorii", condusi de Stephen Bannon, si "profesionistii", formand un bloc inflexibil. McMaster s-a adaugat acesteia din urma, aducandu-i un plus de vitalitate de front.

Un torpilor

Generalul McMaster este un nonconformist, foarte greu de acceptat dupa standardele armatei. A torpilat continuu sistemul militar si politic deopotriva si nu numai ca a supravietuit, dar a fost si respectat pentru asta. Dar si sprijinit de alti doi oameni de marca, generalul David Petraeus si Robert Gates, fost ministru al Apararii. El isi serveste patria asa cum crede de cuviinta, fiind, deseori, lipsit de diplomatie in raport cu superiorii. Are obiceiul de a tranti in fata ceea ce gandeste, fara sa tina cont de ierarhii sau functii.

In Razboiul din Golf, a luptat pe un tanc in cea mai mare batalie cu tancuri de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Unitatea lui, formata din noua tancuri, a izbit si distrus o coloana de 80 de blindate si alte vehicule militare irakiene, fara sa piarda oameni sau tehnica. A analizat situatia, a decis de capul lui si a pornit la atac, primind Steaua de Argint pentru merite deosebite. Este recunoscut pentru mintea foarte precisa in evaluari de strategii militare, iar sfaturile sale pentru Irak si Afganistan au fost ascultate de comandantii unitatilor stationate in aceste tari. I-a pus pe ofiteri sa studieze Islamul, ca sa inteleaga modul de viata al localnicilor, al conducatorilor locali, pentru a sti cum sa coopereze cu ei pentru restabilirea ordinii. Tal Afar, "domeniul" sau in Irak, este acum campul de batalie dintre insurgentii ISIS si a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro