UNPR reinvie legea de suprataxare a marilor averi

UNPR reinvie legea de suprataxare a marilor averi

"Vrem azi sa reintroducem in dezbaterea publica doua priecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, si va aduceti aminte ca acum 3 ani doar doua voturi in Parlament au facut ca aceasta lege sa nu treaca, precum si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani", a spus presedintele UNPR Gabriel Oprea.

acum 63 luni (2 Dec 2014)

"Vrem azi sa reintroducem in dezbaterea publica doua priecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, si va aduceti aminte ca acum 3 ani doar doua voturi in Parlament au facut ca aceasta lege sa nu treaca, precum si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani", a spus presedintele UNPR Gabriel Oprea. Liderii UNPR au anuntat, marti, intr-o conferinta de presa ca promovarea unei noi legi de extra taxare a marilor averi trebuie privita ca un gest de solidaritate a oamenilor de afaceri cu restul populatiei. Eugen Nicolicea a declarat, la randul sau, ca plafonul este de 450.000 de euro. "Daca se depaseste aceasta suma, atunci se va plati o taxa de solidaritate de 1%.

Proiectul de lege al UNPR referitor la taxarea marilor averi a fost respins, in 22 mai, in Camera Deputatilor, neintrunind numarul de voturi necesare. "Nu aveam nicio pretentie fata de PNL, care a spus intotdeauna ca nu va vota aceasta lege. (...) Astazi s-a separat stanga de dreapta, se vede cine tine cu populatia defavorizata, cine tine cu bogatii. A fost in balanta astazi soarta celor saraci fata de averea sefilor unor partide de dreapta", declara Nicolicea la acea vreme. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro