UNPR joaca la doua capete

Dupa consultarile de ieri de la Cotroceni, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ca are o relatie foarte buna cu presedintele Klaus Iohannis si ca isi propune ca aceasta sa devina mai stransa pe viitor. Totusi, Oprea a afirmat de mai multe ori ca il sustine pe Victor Ponta pentru functia de premier, lasand sa se inteleaga ca UNPR isi va schimba atitudinea fata de PSD doar daca premierul va fi scos din joc.

acum 108 luni (20 Apr 2015)

Dupa consultarile de ieri de la Cotroceni, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ca are o relatie foarte buna cu presedintele Klaus Iohannis si ca isi propune ca aceasta sa devina mai stransa pe viitor. Liderul a spus ca UNPR il va sustine "neconditionat" pe presedinte pe teme care tin de siguranta nationala, dar a evitat sa spuna in ce va consta colaborarea in alte domenii. Klaus Iohannis si-a exprimat, de mai multe ori, dorinta de a inlocui Guvernul Ponta cu un executiv PNL. Totusi, Oprea a afirmat de mai multe ori ca il sustine pe Victor Ponta pentru functia de premier, lasand sa se inteleaga ca UNPR isi va schimba atitudinea fata de PSD doar daca premierul va fi scos din joc. La randul lor, liderii PNL au anuntat ca UNPR se numara printre partidele cu care vor negocia pentru sprijinirea motiunii de cenzura pe care o vor depune in aceasta sesiune parlamentara. Ponta a anuntat, ieri, ca a propus membrilor de partid ca social-democratii sa participe pe liste comune cu UNPR la alegerile parlamentare si locale de anul viitor. Propunerea urmeaza sa fie discutata in Comitetul Executiv al PSD, convocat pentru data de 7 mai, atunci cand social-democratii vor discuta strategia pentru alegerile locale din 2016.

Formatiunea condusa de Gabriel Oprea nu ar trece pragul electoral, potrivit sondajelor de opinie. Pentru liberali ar fi mai greu sa faca o oferta similara, greu de digerat pentru propriul electorat. Si in acest caz se poate spune ca Ponta incearca sa preintampine actiunea PNL, partid care intentioneaza sa reprimeasca o serie de parlamentari plecati la PLR, o alta formatiune care nu ar depasi pragul electoral, potrivit sondajelor de opinie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro