UNPR anunta ca il va sustine pe Hellvig la sefia SRI. Ponta: Este dreptul lor. Nu este ceva care tine de guvernare

UNPR anunta ca il va sustine pe Hellvig la sefia SRI. Ponta: Este dreptul lor. Nu este ceva care tine de guvernare

"Un astfel de act este, fara indoiala, desemnarea de noi directori pentru Serviciul Roman de Informatii si pentru Serviciul de Informatii Externe. Mai ales in actualul context de securitate si in fata provocarilor interne si externe carora Romania trebuie sa le faca fata, tergiversarea din ratiuni politice a unor astfel de numiri ar fi un gest contrar interesului national", se mai arata in comunicatul remis de UNPR.

acum 79 luni (20 Feb 2015)

Nu este ceva care tine de guvernare", a precizat Ponta, intrebat daca are o pozitie publica fata de anuntul UNPR de a-l sustine pe Hellvig la sefia SRI, inainte sa existe o consultare formala in coalitie pe aceasta tema. UNPR va sustine aceasta propunere, asa cum a sustinut si cresterea bugetului pentru Aparare, tocmai pentru ca aceste propuneri raspund unor exigente majore ce tin de stabilitate si de apararea interesului national", se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit sursei mentionate, UNPR precizeaza ca sustine fara rezerve coalitia de guvernare din care face parte si, in egala masura, sustine deciziile presedintelui Klaus Iohannis menite sa aduca stabilitate, eficienta si performanta in Armata, servicii de informatii si Justitie, in acord cu prerogativele sale constitutionale.

"Confruntarea intre partide, competitia si polemica nu trebuie sa afecteze buna functionare a institutiilor fundamentale ale tarii: Armata, Serviciile de informatii si Justitia", se arata in comunicatul remis de UNPR.

"Ramanem loiali parteneriatului corect cu PSD, alaturi de care formam Alianta de Centru-Stanga, si vom continua colaborarea foarte buna pe care o avem atat in Guvernul condus de Victor Ponta cat si in Legislativ", se mentioneaza in comunicat.

"Un astfel de act este, fara indoiala, desemnarea de noi directori pentru Serviciul Roman de Informatii si pentru Serviciul de Informatii Externe. Mai ales in actualul context de securitate si in fata provocarilor interne si externe carora Romania trebuie sa le faca fata, tergiversarea din ratiuni politice a unor astfel de numiri ar fi un gest contrar interesului national", se mai arata in comunicatul remis de UNPR. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro