Universitatile de stat, invitate sa se bata in proiecte in dezvoltare. Ce sume sunt puse la bataie

Universitatile de stat, invitate sa se bata in proiecte in dezvoltare. Ce sume sunt puse la bataie

Suma maxima care poate fi obtinuta de universitate pentru fiecare proiect este de 350.000 lei, exceptie facand proiectele ce vizeaza gradinile botanice care pot obtine finantare de pana la 1 milion de lei", mai informeaza comunicatul MENCS Calendarul competitiei Potrivit calendarului competitiei, sunt doua perioade de depunere a dosarelor de catre universitati.

acum 73 luni (21 Apr 2016)

Fondurile de dezvoltare institutionala vor fi alocate, in acest an, prin competitie de proiecte, arata un comunicat al MENCS. Potrivit documentului, startul competitiei a fost dat joi, 21 aprilie, iar suma totala a fondului de dezvoltare institutionala este de 19 milioane de lei. "Este pentru prima data cand fondurile din FDI sunt alocate prin competitie de proiecte institutionale, desi Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior a propus acest mecanism din 2012.

"Potrivit metodologiei aprobate, o universitate poate depune maximum trei proiecte pe domenii diferite de dezvoltare institutionala (cel mult un proiect pe domeniu strategic). Suma maxima care poate fi obtinuta de universitate pentru fiecare proiect este de 350.000 lei, exceptie facand proiectele ce vizeaza gradinile botanice care pot obtine finantare de pana la 1 milion de lei", mai informeaza comunicatul MENCS Calendarul competitiei Potrivit calendarului competitiei, sunt doua perioade de depunere a dosarelor de catre universitati. Prima perioada a competitiei, respectiv de depunere a proiectelor, este intre 21 aprilie si 4 mai, iar a doua perioada este intre 25 mai si 6 iunie.

Incheierea contractelor de finantare se va efectua intre 24 mai si 30 mai, pentru prima etapa, si 24 iunie si 30 iunie, pentru a doua etapa.

Depunerea proiectelor se realizeaza exclusiv online, pe platforma UDiManager administrata de UEFISCDI: http://uefiscdi-direct.ro/, iar acestea vor fi evaluate si selectate de Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro