Universitatea din Bucuresti se arata ingrijorata de decizia Ministerului Educatiei de a reintroduce manualul unic

Universitatea din Bucuresti se arata ingrijorata de decizia Ministerului Educatiei de a reintroduce manualul unic

Printre acestea se afla: revizuirea instrumentelor utilizate pentru evaluarea calitatii proiectelor de manuale scolare alternative si adaptarea acestora la specificul nivelului de scolarizare, chiar la specificul disciplinelor de studiu, revizuirea intregii metodologii de evaluare a calitatii proiectelor de manuale scolare alternative, profesionalizarea evaluatorilor de manuale scolare, prevederea unor instrumente de metaevaluare, cu ajutorul carora sa fie evaluate procesul de evaluare a manualelor scolare, cat si formarea autorilor de manuale scolare.

acum 28 luni (7 Sep 2017)

"Existenta manualelor alternative asigura elevilor accesul la o varietate de instrumente de invatare, lucru care permite profesorilor posibilitatea de a alege acele resurse de invatare care raspund cel mai bine particularitatilor si nevoilor elevilor lor. Atragem atentia ca revenirea la manualul unic va avea ca efect major promovarea unui sistem de educatie care va uniformiza, in loc sa accentueze si sa sustina stimularea creativitatii si a individualitatii elevului", a transmis instiutia printr-un comunicat de presa. Printre acestea se afla: revizuirea instrumentelor utilizate pentru evaluarea calitatii proiectelor de manuale scolare alternative si adaptarea acestora la specificul nivelului de scolarizare, chiar la specificul disciplinelor de studiu, revizuirea intregii metodologii de evaluare a calitatii proiectelor de manuale scolare alternative, profesionalizarea evaluatorilor de manuale scolare, prevederea unor instrumente de metaevaluare, cu ajutorul carora sa fie evaluate procesul de evaluare a manualelor scolare, cat si formarea autorilor de manuale scolare.

"Consideram ca se impune un program national de formare a cadrelor didactice, vizionar si care sa beneficieze de finantare sustenabila", potrivit sursei citate.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, luni, ca peste 82.000 de exemplare ale ghidului pentru clasa a V-a au ajuns deja in 20 de judete, urmand ca pana 8 septembrie, sa fie adus in toate scolile. Au fost tiparite 177.000 de exemplare, costurile fiind de peste 732.000 de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro