Universitatea de Vest reanalizeaza teza de doctorat a Codrutei Kovesi. Reactia, provocata de asociatia care a emis verdictul de plagiat fara a studia lucrarea

Universitatea de Vest reanalizeaza teza de doctorat a Codrutei Kovesi. Reactia, provocata de asociatia care a emis verdictul de plagiat fara a studia lucrarea

Reanalizarea provocata de GRAUR Potrivit directoarei Scolii Doctorale de la Universitatea de Vest, reanalizarea lucrarii de doctorat a tezei de doctorat a Codrutei Kovesi s-a realizat in urma verdictului dat de Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca, asociatie care a emis un comunicat de presa cu titlul: "Confirmam plagiatul Laurei Codruta Kovesi".

acum 35 luni (29 Sep 2016)

Teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este reanalizata de Universitatea de Vest din Timisoara. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat ca a solicitat Scolii Doctorale de la Facultatea de Drept un punct de vedere cu privire la doctoratul sefei DNA, urmand ca in functie de raspunsul primit sa se ia o decizie cu privire la sesizarea Comisiei de Etica, despre care rectorul spune ca poate sa se si autosesizeze. Directorul Scolii Doctorale din cadrul UVT, Otilia Hedesan, a declarat ca Scoala Doctorala de la Drept are termen pana luni sa comunice un punct de vedere cu privire la teza de doctorat a Codrutei Kovesi.

Otilia Hedesan a mai declarat ca verificarea tezei lui Kovesi se realizeaza urmand aceeasi pasi ca in 2012, cand s-a efectuat o verificare, iar Consiliul National de Etica a emis un verdict de neplagiat.

Potrivit Otiliei Hedesan, teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi a fost analizata si in 2012 de Comisia de Etica a UVT, care a emis un raport "care nu se pronunta foarte ferm". Mai exact, Otilia Hedesan spune ca in raportul Comisiei de Etica a UVT au fost puse sub semnul intrebarii pasajele de text care sunt citate din lucrari ale Laurei Lascu, despre care s-a dovedit ca e tot Codruta Kovesi, care semna cu numele de fata.

Intrebata ce raspuns ar putea da Scoala Doctorala de la Facultatea de Drept, in conditiile in care s-a pronuntat deja in 2012, Otilia Hedesan a spus ca Scoala Doctorala de la Drept are acum o alta componenta "pentru ca foarte multi colegi s-au abilitat in acesti ani". de catre Scoala Doctorala de la Drept) si atunci vom vedea si cu colegii din noua Comisie de Etica care vor fi pasii.

Reanalizarea provocata de GRAUR

Potrivit directoarei Scolii Doctorale de la Universitatea de Vest, reanalizarea lucrarii de doctorat a tezei de doctorat a Codrutei Kovesi s-a realizat in urma verdictului dat de Asociatia Grupul pentru Refor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro