Universitatea de Aparare "Carol I" recomanda mentinerea titlului de doctor in cazul ministrului Petre Toba: "A fost utila"

Universitatea de Aparare

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, a declarat la inceputul lunii august ca membrii Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizeaza teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Toba, urmand ca o decizie in acest sens sa fie luata in cursul lunii august. De la primirea notificarii de la UEFISCDI privind sesizarea de plagiat, CNATDCU trebuie sa numeasca o comisie de lucru in termen de 5 zile.

acum 39 luni (22 Aug 2016)

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, a declarat la inceputul lunii august ca membrii Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizeaza teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Toba, urmand ca o decizie in acest sens sa fie luata in cursul lunii august.

Pe 28 iulie, sase din cei sapte membri ai Comisiei de stiinte militare, informatii si ordine publica din CNATDCU, care trebuie sa analizeze noua sesizari de plagiat, printre care cele privind doctoratele lui Petre Toba, Bogdan Licu, Neculai Ontanu si Mihai Stanisoara, s-au declarat in incompatibilitate sau in conflict de interese si s-a hotarat inlocuirea lor cu experti externi. Daca Toba a plagiat si ramane in Guvern, Ministrul Educatiei se retrage Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat la sfarsitul lunii iulie, intr-un interviu pentru "Revista 22" ca, daca se dovedeste ca ministrul de Interne a plagiat si nu va fi demis, el se va retrage din Guvern. Totodata, intrebat daca ministrul de Interne, petre Toba, ar trebui demis daca va primi un verdict de plagiat de la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), ministrul Educatiei a raspuns: "Absolut!". N-am avut o discutie despre acest lucru in mod direct, pentru ca nu s-a pus aceasta problema atunci cand mi-a oferit portofoliul, insa eu insumi am ridicat chestiunea si am spus ca sunt foarte nelinistit, ca sunt intr-o pozitie inconfortabila sa accept o astfel de pozitie, foarte onoranta de altfel, atunci cand exista aceste suspiciuni foarte bine argumentate si credibile - cel putin din ce am vazut in presa. Toba nu are emotii privind verdictul

Ministrul de Interne, Petre Toba, a declarat, la mijlocul lunii iunie, in Parlament, ca nu are emotii privind decizia CNATDCU. Nu am niciun fel de emotii si astept sa se pronunte", a declarat ministrul de Interne, Petre Toba.

Sesizare de plagiat in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro