Universitatea Bucuresti declara razboi lucrarilor "pseudostiintifice" ale detinutilor

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a anunţat, joi, intr-o conferinţă de presă, că va propune Ministerului Educaţiei şi Parlamentului să elimine măsura legislativă care le permite deţinuţilor să redacteze lucrări ştiinţifice, prin care işi pot reduce perioada de detenţie cu 30 de zile. Citeşte şi: Comisia de etică cere schimbarea legii privind lucrările ştiinţifice scrise in penitenciar De asemenea, preşedintele comisiei universitare de etică a explicat procedura elaborării unei lucrări ştiinţifice in regim de detenţie: "Deţinutul işi găseşte un profesor universitar care ii scrie directorului ANP că el scrie o lucrare ştiinţifică şi apoi lucrarea trebuie publicată la o editură Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS)".

acum 61 luni (9 Jul 2015)

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a anunţat, joi, intr-o conferinţă de presă, că va propune Ministerului Educaţiei şi Parlamentului să elimine măsura legislativă care le permite deţinuţilor să redacteze lucrări ştiinţifice, prin care işi pot reduce perioada de detenţie cu 30 de zile. (3) efectele perverse produse de această măsură - generarea de corupție, scrierea de către alți oameni a acestor lucrări presupuse a fi scrise de către deținuți; (4) plagiatul și (5) toate aceste demersuri duc la trecerea in derizoriu a ideii de cercetare științifică, lucru cu care nu putem fi de acord", a spus o membră a Comisiei universitară de Etică, Georgeta Ghebrea.

Citește și: Lucrarea de doctorat a lui Oprea nu scapă de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti

In opinia preşedintelui Comisiei, profesorul Marian Popescu, măsura vulnerabilizează credibilitatea tuturor lucrărilor ştiinţifice. "Au existat cazuri, cum a fost cel al lui George Copos, de reducere de 150 de zile a detenţiei, pentru cinci lucrări", a menţionat el.

Citeşte şi: Comisia de etică cere schimbarea legii privind lucrările ştiinţifice scrise in penitenciar

De asemenea, preşedintele comisiei universitare de etică a explicat procedura elaborării unei lucrări ştiinţifice in regim de detenţie: "Deţinutul işi găseşte un profesor universitar care ii scrie directorului ANP că el scrie o lucrare ştiinţifică şi apoi lucrarea trebuie publicată la o editură Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS)". Comisia de etică ia măsuri

Gheorghe Copos a fost eliberat condiţionat in 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de inchisoare.

In anul 2014, cand era incarcerat la Penitenciarul Jilava, Gheorghe Copos a publicat patru cărţi la editura Niculescu - "Alianţe matrimoniale in politica principilor romani din Ţara Romanească şi Moldova... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro