Uniunea Europeana avertizeaza Marea Britanie ca o va aduce in fata Curtii Europene de Justitie daca nu va plati pentru Brexit

Uniunea Europeana avertizeaza Marea Britanie ca o va aduce in fata Curtii Europene de Justitie daca nu va plati pentru Brexit

Potrivit analistilor, negocierile urmeaza sa inceapa in mod oficial abia dupa cel putin doua luni de la notificare, in contextul in care Comisia Europeana (CE) trebuie sa stabileasca, la randul ei, detaliile planului de negociere, pe baza liniilor directoare formulate de liderii europeni.

acum 43 luni (21 Mar 2017)

Potrivit documentului, UE nu exclude o lupta indelungata in justitie cu Marea Britanie pentru a-si recupera banii pierduti dupa iesirea acestei tari din blocul comunitar.

La randul ei, May este presata de parlamentari conservatori sa-si scoata tara din UE fara niciun acord.

O lupta indelungata in instanta ar putea submina tentativele de a ajunge la un acord comercial nou cu UE, noteaza cotidianul britanic. Summit UE 27, pe 29 aprilie, pentru pregatirea unui raspuns fata de Brexit

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat marti ca liderii europeni se vor reuni pe 29 aprilie pentru a decide asupra unor reguli de desfasurare a negocierilor dintre Bruxelles si Londra. In acest caz, noi trebuie sa facem tot ce putem pentru ca acest proces de divort sa fie cat mai putin dureros pentru UE", a declarat Tusk.

Potrivit presedintelui Consiliului European, cea mai importanta prioritate este de a aduce "certitudine si claritate pentru toti cetatenii, dar si pentru companii si statele membre care vor fi afectate negativ de Brexit".

Reprezentantul permanent al Londrei pe langa UE l-a informat luni pe Donald Tusk ca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care prevede iesirea unei tari din blocul comunitar, va fi declansat pe 29 martie.

Negociatorii vor avea la dispozitie doi ani, incepand din 29 martie, pentru a ajunge la un acord asupra noilor relatii dintre Londra si Bruxelles.

In maxim 48 de ore de la activarea articolului 50 de catre May, Tusk va trimite liderilor UE un proiect pentru negocierea Brexitului.

Potrivit analistilor, negocierile urmeaza sa inceapa in mod oficial abia dupa cel putin doua luni de la notificare, in contextul in care Comisia Europeana (CE) trebuie sa stabileasca, la randul ei, detaliile planului de negociere, pe baza liniilor directoare formulate de lid... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro