Ungaria - Romania 0-0. Calculele calificarii la EURO pentru tricolori: nu mai avem cum sa pierdem barajul

Ungaria - Romania 0-0. Calculele calificarii la EURO pentru tricolori: nu mai avem cum sa pierdem barajul

O victorie cu Grecia si un succes al Irlandei de Nord, de exemplu, ne-ar distanta la 6 puncte de maghiari, cu doua meciuri ramase de disputat, ceea ce ar insemna ca ne-ar mai trebui apoi doar un punct (Ungaria, cu 1-1 de la Bucuresti, e avantajata la egalitate de puncte).

acum 55 luni (5 Sep 2015)

Irlanda de Nord 16 puncte

2. Partidele care urmeaza a fi disputate

Mai sunt de disputat partidele: Romania - Grecia, Irlanda de Nord - Ungaria, Finlanda -Feroe (luni), Ungaria - Feroe, Irlanda de Nord - Grecia, Romania - Finlanda (8 octombrie), Feroe - Romania, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria (11 octombrie).

Prima concluzie: Romaniei ii este aproape imposibil sa cada mai jos de locul 3, deci si-a asigurat prezenta la baraj. Romania, Irlanda de Nord si Ungaria vor lupta in ultimele 3 meciuri pentru a evita locul 3 si a merge direct la EURO. Finlanda mai poate spera la locul 3, dar are nevoie de un parcurs fara greseala si de pasi strambi ai Ungariei. Pentru a fi sigura suta la suta de ocuparea unuia din primele doua locuri, Romania trebuie sa obtina minim 7 puncte din cele 3 meciuri ramase de disputat: cu Grecia, Finlanda (acasa), Feroe (deplasare). Ne putem califica si cu mai putine puncte, tinand cont ca Irlanda de Nord si Ungaria joaca intre ele luni. O victorie cu Grecia si un succes al Irlandei de Nord, de exemplu, ne-ar distanta la 6 puncte de maghiari, cu doua meciuri ramase de disputat, ceea ce ar insemna ca ne-ar mai trebui apoi doar un punct (Ungaria, cu 1-1 de la Bucuresti, e avantajata la egalitate de puncte). Pentru asta, e nevoie ca echipa clasata pe pozitia a treia sa aiba 19-20 de puncte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro