Ungaria, presata sa primeasca refugiati

Ungaria, presata sa primeasca refugiati

Intr-o scrisoare deschisa, patru tari scandinave - Danemarca, Finlanda, Islanda si Suedia - isi exprima "preocuparea grava" fata de refuzul Ungariei de a primi refugiati in conformitate cu Acordul de la Dublin si cer Comisiei Europene sa ia "masurile necesare" pentru a obliga Guvernul Orban sa reia inregistrarea solicitantilor de azil. In acest context, Ungaria refuza totodata sa aplice Acordul de la Dublin, motivand ca cererile de azil trebuie procesate in primul rand de Grecia, care reprezinta primul punct de intrare in UE.

acum 52 luni (22 Sep 2016)

Intr-o scrisoare deschisa, patru tari scandinave - Danemarca, Finlanda, Islanda si Suedia - isi exprima "preocuparea grava" fata de refuzul Ungariei de a primi refugiati in conformitate cu Acordul de la Dublin si cer Comisiei Europene sa ia "masurile necesare" pentru a obliga Guvernul Orban sa reia inregistrarea solicitantilor de azil.

Acordul de la Dublin prevede ca migrantii sa-si depuna cererile de azil in primul stat membru UE in care pun piciorul, iar statele respective sunt obligate la randul lor sa le procese cererile.

In paralel, ministrul suedez al Justitiei si Imigratiei, Morgan Johansson, a avertizat Ungaria cu deschiderea unei proceduri impotriva sa la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Ungaria, de neclintit

In pofida nemultumirilor la adresa sa pe tema gestionarii crizei refugiatilor, Budapesta este de neclintit.

Ungaria este primul stat membru UE care a decis ridicarea unor garduri de sarma la granitele sale. Dupa ce s-a baricadat la fontierele sale cu Serbia si Croatia, acum Budapesta face pregatiri pentru dublarea gardului si extinderea acestuia de-a lungul unei portiuni de granita cu Romania.

Potrivit news.ro, care citeaza Associated Press, detinutii ungari lucreaza in ture 24 de ore pe zi pentru a produce sarma ghimpata.

Budapesta se teme ca, daca Turcia va renunta la acordul cu UE privind migratia, sute de mii de solicitanti de azil ar putea traversa din nou Europa.

In acest context, Ungaria refuza totodata sa aplice Acordul de la Dublin, motivand ca cererile de azil trebuie procesate in primul rand de Grecia, care reprezinta primul punct de intrare in UE. Insa Grecia este exclusa de cativa ani din acest acord si nici nu vrea reactivarea lui, explicand ca si asa gazduieste prea multi solicitanti de azil.

De asemenea, Ungaria se opune cotelor obligatorii de refugi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro