Ungaria e dispusa sa ADOPTE urgent MASURI la granita cu Romania pentru BLOCAREA IMIGRATIEI masive

Ungaria e dispusa sa ADOPTE urgent MASURI la granita cu Romania pentru BLOCAREA IMIGRATIEI masive

Atat ministrul afacerilor interne, Petre Toba, cat si cel al Ungariei, Sandor Pinter, sustin ca tara noastra a dovedit ca are capacitatea de a stopa tentativele de intrare a strainilor, dinspre Asia spre Europa, si nu sunt justificate adoptarea de masuri suplimentare la frontiera dintre cele doua state, care reprezinta frontiera interna a Uniunii Europene.

acum 67 luni (28 Mar 2016)

Ungaria e pregatita sa adopte urgent masuri pentru blocarea imigratiei masive la granita cu Romania, a anuntat Zsolt Halmosi, director adjunct al Politiei ungare, citat de MTI.

"Continuam sa monitorizam cu atentie toate rutele alternative de tranzit alimigrantilor si suntem pregatiti sa blocam orice tentativa de trecere ilegala a frontierei dintre Romania si Ungaria", a afirmat Halmosi, potrivit Mediafax. Peste 1.000 de agenti de politie si militari monitorizeaza frontiera cu Serbia, in 2016 fiind arestati 5.589 de imigranti clandestini.

Una dintre prioritatile Guvernului Ungariei este consolidarea securitatii de-a lungul frontierei cu Romania declara Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, la inceputul lunii martie.

La inceputul lunii februarie, ministrii de Interne roman si ungar au ajuns la un consens privitor la frontiera comuna dintre cele doua state, in contextul mult-discutatei probleme a migrantilor. Atat ministrul afacerilor interne, Petre Toba, cat si cel al Ungariei, Sandor Pinter, sustin ca tara noastra a dovedit ca are capacitatea de a stopa tentativele de intrare a strainilor, dinspre Asia spre Europa, si nu sunt justificate adoptarea de masuri suplimentare la frontiera dintre cele doua state, care reprezinta frontiera interna a Uniunii Europene. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro