Ungaria aduce autostrada M4 la granita cu Romania. Ce se intampla cu Autostrada Transilvaniei

Ungaria aduce autostrada M4 la granita cu Romania. Ce se intampla cu Autostrada Transilvaniei

Astfel, prima etapa prevede realizarea a 2.95 de kilometri de autostrada intre Berettyoujfalu si pana la intersectia cu Drumul National 47, investitie care prevede si constructia a trei poduri noi, a unui spatiu administrativ si a unei cladiri pentru Politia autostrazii, a doua noduri pentru iesiri in Berettyoujfalu si Tepe, plus plantarea a 56.042 de arbusti. Pe acest tronson se vor ridica 20 de noi poduri, doua noduri la Gaborjan si Nagykereki, un kilometru de panou antifonic, un spatiu de odihna si un cantar pentru masini de mare tonaj, respectiv plantarea a 360.700 de arbusti.

acum 30 luni (12 Jul 2017)

Portiunea de autostrada are o lungime de 30,4 kilometri, satul Nagykereki aflat in proximitatea granitei cu Romania urmand sa fie punctul de conexiune cu autostrada ce va trece, cand va fi construita, prin satul Parhida, comuna Tamaseu.

"De la Debretin la Berettyoujfalu se lucreaza deja de mult la acest tronson de autostrada. Portiunea dintre Berettyoujfalu si localitatea de langa granita Nagykereki este un tronson care va fi gata in doi ani. La Nagykereki ar urma sa fie punctul de jonctiune cu autostrada Transilvania de la noi.

Portiunea de autostrada are o lungime de 29,4 kilometri, satul Nagykereki - aflat in apropierea granitei cu Romania - urmand sa fie punctul de conexiune cu autostrada Transilvania.

"In total, Guvernul a alocat peste 2.500 miliarde de forinti, majoritatea fonduri nationale, pentru ca, pana in anul 2022, sa fie construiti 900 km de autostrada si drum expres. Printre cei prezenti la festivitate s-au mai aflat deputatul maghiar Vitanyi Istvan, Murakozi Istvan, primarul orasului Berettyoujfalu, respectiv Pantya Jozsef, director in cadrul Companiei Nationale de Dezvoltare a Infrastructurii. Din Bihor au fost invitati senatorul Cseke Attila, presedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, county managerul Szabo Jozsef, in calitate de reprezentant al Consiliului Judetean Bihor, dar si reprezentati ai presei romane.

Cei 29.4 kilometri de autostrada vor costapeste 330.000.000 de euro, si vor fi executati in doua etape. Astfel, prima etapa prevede realizarea a 2.95 de kilometri de autostrada intre Berettyoujfalu si pana la intersectia cu Drumul National 47, investitie care prevede si constructia a trei poduri noi, a unui spatiu administrativ si a unei cladiri pentru Politia autostrazii, a doua noduri pentru iesiri in Berettyoujfalu si Tepe, plus plantarea a 56.042 de arbusti. Acest tronson se va finalize pana in anul 2019 si va costa peste 50.000.000 de milioane de euro. Pana la finele lui 2020 se va fina... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro