Unde s-a retras fostul episcop de Husi, implicat intr-un scandal sexual. Decizia secreta a Sinodului: Corneliu Barladeanu, platit in continuare de BOR

Unde s-a retras fostul episcop de Husi, implicat intr-un scandal sexual. Decizia secreta a Sinodului: Corneliu Barladeanu, platit in continuare de BOR

UPDATE: Potrivit reprezentantilor Episcopiei Devei si Hunedoarei, Corneliu Barladeanu va locui intr-o casa din localitatea Hategel, comuna Denus, pusa la dispozitie de de Preasfintitul Daniil, episcop loctiitor al Episcopiei Daciei Felix pentru romanii din Serbia. Stire initiala: Reprezentantii Patriarhiei Romane anuntau, dupa sedinta Sinodului de saptamana trecuta, ca "Preasfintitul parinte Corneliu a luat decizia sa depuna in fata Sfantului Sinod o cerere de retragere din functia de episcop de Husi", pentru binele Bisericii si pentru a nu prelungi starea de incertitudine la Episcopia Husilor.

acum 49 luni (21 Aug 2017)

UPDATE: Potrivit reprezentantilor Episcopiei Devei si Hunedoarei, Corneliu Barladeanu va locui intr-o casa din localitatea Hategel, comuna Denus, pusa la dispozitie de de Preasfintitul Daniil, episcop loctiitor al Episcopiei Daciei Felix pentru romanii din Serbia.

Stire initiala: Reprezentantii Patriarhiei Romane anuntau, dupa sedinta Sinodului de saptamana trecuta, ca "Preasfintitul parinte Corneliu a luat decizia sa depuna in fata Sfantului Sinod o cerere de retragere din functia de episcop de Husi", pentru binele Bisericii si pentru a nu prelungi starea de incertitudine la Episcopia Husilor. In privinta viitorului statut al fostului episcop de Husi, consilierul patriarhal Ionut Mavriche a precizat ca Barladeanu va membru al BOR, sub ascultarea Sfantului Sinod, ca simplu monah, fara drept de slujire.

In realitate, dupa retragerea din functia de episcop, Corneliu Barladeanu a ramas un monah, insa unul privilegiat. Fostul episcop de Husi s-a retras la Episcopia Devei si a Hunedoarei, unde urmeaza a fi si remunerat. In plus, superiorii din BOR nu exclud o posibila reintoarcere la slujire a fostului episcop de Husi.

In urma inaintarii cererii de retragere din functie, Sinodul BOR, prezidat de patriarhul Daniel, a adoptat trei hotarari. Astfel, potrivit documentului oficial intocmit de Cancelaria Sfantului Sinod si publicat de ziarul Vremea Noua, din Vaslui, dupa sedinta de vineri membrii Sinodului au decis:

1. "Decide vacantarea scaunului de Episcop al Husilor si initierea procedurii de alegere a unui nou episcop pentru aceasta eparhie, in cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare"

3. "Aproba ca episcopul retras sa aiba domiciliul in Episcopia Devei si a Hunedoarei, de unde va primi si sprijinul financiar necesar, urmand ca la momentul potrivit Sfantul Sinod sa decida cu privire la slujirea liturgica"

Pana la desemnarea noului episcop al H... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro