Unde s-a mutat batranul batut cu bestialitate de doi tineri din Brasov. Un medic a adunat pentru el donatii de 100.000 de lei

Unde s-a mutat batranul batut cu bestialitate de doi tineri din Brasov. Un medic a adunat pentru el donatii de 100.000 de lei

In una din casele in care aproximativ 300 de persoane ale nimanui isi duc traiul si-a gasit loc si Dumitru Neculai, batranul care a emotionat o tara intreaga dupa ce a fost batut crunt de catre doi tineri. Batranul sustine ca au mai lucrat impreuna, ca a mai fost batut de el si ca i-a dat imprumut 80 de lei, pe care nu i-a mai primit inapoi. "Dupa niste aventuri la Focsani in care s-a incercat pensionarea pe handicap (dementa forma medie), am aflat ca incadrarea era in grad III si asta insemna...atentie mare...si mai mare atentie...suma de 35 de lei pe luna de la statul roman! In centrul din Tinca, batranul are cazarea si masa asigurata, beneficiaza de ingrijirile medicale necesare si de tratamentul prescris de medici.

acum 27 luni (27 Apr 2018)

In una din casele in care aproximativ 300 de persoane ale nimanui isi duc traiul si-a gasit loc si Dumitru Neculai, batranul care a emotionat o tara intreaga dupa ce a fost batut crunt de catre doi tineri. Sustine ca ar fi fost batut de 12 persoane, dar ca au fost identificate doar doua (n.r. - in realitate, conform imaginilor, barbatul a fost batut de doi tineri).

Unul dintre ei este Adrian Ceplinsche, agresorul de 18 ani, cel care a fost si cel mai violent si pe care-l cunoaste. Batranul sustine ca au mai lucrat impreuna, ca a mai fost batut de el si ca i-a dat imprumut 80 de lei, pe care nu i-a mai primit inapoi. Dumitru Neculai spune ca l-a cunoscut in zona Darste, unde amandoi lucrau ca zilieri de toamna trecuta. Nu stie sa spuna de ce a fost batut. Sustine ca le-a dat celor 12 o masa, dupa care acestia s-au imbatat si l-au batut. Sute de oameni au sarit sa il ajute.

Medicul Vasi Radulescu a reusit sa stranga aproximativ 100.000 pentru el, si a incercat sa-i gaseasca un adapost. Situatia este una dificila si delicata, date fiind problemele de sanatate pe care batranul le are, dar si starea lui sociala. Astfel, in urma unei discutii cu bihoreanul Viorel Pasca, filantropul care se ocupa de ingrijirea a sute de varstnici ai nimanui, a decis sa-l trimita pe Neculai la Tinca.

"Dupa niste aventuri la Focsani in care s-a incercat pensionarea pe handicap (dementa forma medie), am aflat ca incadrarea era in grad III si asta insemna...atentie mare...si mai mare atentie...suma de 35 de lei pe luna de la statul roman!

Spitalul nu-l putea tine acolo, pentru ca aveau zeci de pacienti si pentru ca nu era asigurat. Erau dati de oameni buni care au vrut sa ajute batranul batut la Brasov, scapat cu viata ca prin minune. Un mare om, care in centrul sau are grija de 300 de oameni. Ne-am gandit ca e bine, ca se va rupe de Focsani si Brasov, ca va avea supraveghere, ca nu va bea, ca va avea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro