Unda verde pentru operatiile pe inima la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, facute de americani. Felix Negoitescu: "Avem dotari de top, dar lipsesc medicii"

Unda verde pentru operatiile pe inima la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, facute de americani. Felix Negoitescu:

E vorba de copii care au de la doua luni la 17 ani, desi lista de asteptare a fost lunga, dar putini sunt cei care se si califica pentru operatiile de acest gen. Pregatim medici dar pleaca pe capete Concret, costurile operatiilor, transportul medicilor americani dar si materialele care sunt folosite la interventii sunt aduse in Romania cu sprijinul a trei fundatii, printre care si Rotary International, care au astfel de misiuni in alte patru tari, in afara de Romania.

acum 61 luni (2 Nov 2017)

O noua sansa la viata pentru 12 copii cu malformatii la inima. Acestia vor fi operati pana pe 8 noiembrie de o echipa de medici din Statele Unite ale Americii, care a venit intr-o misiune caritabila in Romania, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, unitate sanitara care da astfel unda verde noii sectii de Chirurgie Cardiaca, finalizata in toamna anului 2016.

Problema, spune managerul Felix Negoitescu, e ca desi dotarile sunt de top si aparatura este ultra performanta, personalul medical specializat lipseste. Prin urmare, medicii americani vor continua sa vina in misiuni in Romania pentru a-i opera pe micutii care au nevoie de astfel de interventii complicate, ce dureaza intre patru si cinci ore. "A fost facuta o prelesectie a copiilor de catre medicul cardiolog de la noi, dupa aceea au venit si medicii americani si au facut selectia cazurilor pe care le vor opera in zilele ce urmeaza. E vorba de copii care au de la doua luni la 17 ani, desi lista de asteptare a fost lunga, dar putini sunt cei care se si califica pentru operatiile de acest gen. Practic, medicii americani vor opera doi copii pe zi, sau un singur copil, in functie de complexitatea cazului, dar vorbim de cazuri foarte grave", a declarat, pentru "Adevarul", medicul Felix Negoitescu, managerul Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala. Pregatim medici dar pleaca pe capete Concret, costurile operatiilor, transportul medicilor americani dar si materialele care sunt folosite la interventii sunt aduse in Romania cu sprijinul a trei fundatii, printre care si Rotary International, care au astfel de misiuni in alte patru tari, in afara de Romania. Am pregatit in ultimii ani 20 de cadre medicale in chirurgie cardiaca si toate au plecat dupa ce li s-a asigurat pregatirea. Nu vorbim aici de acei copii care au posibilitatea sa mearga sa fie tratati afara pentru ca parintii lor isi permit, ci despre acei copii ai caror parinti nu-si permit acest lucru", a punctat Negoitescu. Operatii lunare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro