"UNATC, reformeaza-te!", au strigat peste 100 de studenti in fata institutiei. Florin Zamfirescu si Doru Ana au venit sa-i infrunte pe protestatari

Studentii au stat la rand ca sa semneze urmatoarea petitie: Protestam in mod public fata de decizia Comisiei de Etica a UNATC din data de 27.05.2015, in urma careia s-a hotarat desfacerea contractului de munca al lectorului universitar doctor Andrei Rus. Andrei Gorzo, au fost convocati in fata Comisiei de Etica, acela de a fi vehiculat "informatii neadevarate menite sa creeze un curent de opinie defavorabil institutiei, entitatilor de conducere sau persoanelor aflate in functii de conducere", este neintemeiat intrucat afirmatiile facute de Andrei Rus si de Andrei Gorzo n-au reprezentat decat semnalarea unor nereguli existente in cadrul universitatii.

acum 94 luni (29 May 2015)

Printre personalitatile prezente la protestul UNATC, alaturi de studenti, s-au aflat regizorii Radu Afrim, Alexandru Solomon, Gianina Carbunariu, Corina Suteu, fostul director ICR New York. "Suntem absolventi de UNATC", au declarat acestia, continuand sa protesteze.

La un moment dat, grupului de protestatari li s-a adaugat Laurentiu Damian, fost presedinte al Senatului UNATC. Acesta si-a dat demisia dupa ce Andrei Rus a fost chemat in fata Comisiei de Etica a Universitatii.

Studentii au stat la rand ca sa semneze urmatoarea petitie:

Protestam in mod public fata de decizia Comisiei de Etica a UNATC din data de 27.05.2015, in urma careia s-a hotarat desfacerea contractului de munca al lectorului universitar doctor Andrei Rus. Consideram ca decizia fara precedent a Comisiei de Etica este abuziva si injusta. Andrei Gorzo, au fost convocati in fata Comisiei de Etica, acela de a fi vehiculat "informatii neadevarate menite sa creeze un curent de opinie defavorabil institutiei, entitatilor de conducere sau persoanelor aflate in functii de conducere", este neintemeiat intrucat afirmatiile facute de Andrei Rus si de Andrei Gorzo n-au reprezentat decat semnalarea unor nereguli existente in cadrul universitatii. Nu denuntarea unor comportamente sau atitudini de tip homofob, xenofob, antisemit si rasist sau a practicii meditatiilor in randul membrilor comisiilor de admitere aduce prejudicii de imagine universitatii, ci insasi existenta lor in cadrul institutiei. Ne indigneaza incercarile conducerii UNATC de a sufoca orice initiativa de deschidere a unui dialog sau a unei dezbateri publice in jurul problemelor din universitate. Andrei Gorzo de a reforma universitatea si ii invitam pe toti cei care cred in demersul nostru sa participe activ. Adrian Titieni, anularea deciziei Comisiei de Etica a UNATC din data de 27.05.2015 prin care s-a hotarat desfacerea contractului de munca al lect. Andrei Rus in Co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro