Una dintre fondatoarele primei "moschei liberale" din Berlin a intrat sub protectia politiei. Amenintata cu moartea, femeia spune ca nu va ceda

Una dintre fondatoarele primei

Orice tentativa de schimbare a acestei practici ar deforma 1.400 de ani de istorie a islamului, iar noi respingem asa ceva", a reactionat el pentru RT.

acum 75 luni (5 Jul 2017)

"Ma asteptam la o astfel de reactie.

In ciuda amenintarilor primite, aceasta avocata si activista pentru drepturile femeilor spune nu se va lasa intimidata, iar miscarea pe care a generat-o nu mai poate fi oprita.

Dupa Berlin, "moschei liberale" urmeaza sa fie deshise la Freiburg si Koln (Germania), precum si in Elvetia si Norvegia, precizeaza ea.

"Moscheea liberala" din Berlin le permite femeilor, barbatilor si membrilor comunitatii LGTB sa se roage impreuna si interzice accesul femeilor acoperite integral cu val. De asemenea, acest lacas de cult este deshis femeilor care vor sa predice. Mohammed Shafiq, directorul general al Fundatiei Islamice Ramadan, cu sediul la Manchester, in Marea Britanie, s-a declarat total impotriva tinerii rugaciunilor de catre femei.

"Femeile sunt esentiale in viata moscheei, dar rugaciunile trebuie conduse de un barbat. Orice tentativa de schimbare a acestei practici ar deforma 1.400 de ani de istorie a islamului, iar noi respingem asa ceva", a reactionat el pentru RT. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro