Un virus enigmatic a "doborat-o" pe Simona Halep. E pe bune sau e strategie?

Un virus enigmatic a

De exemplu, anul trecut ea a ajuns pana in finala la Madrid, pentru ca la urmatorul turneu, cel de la Roma, sa renunte la a mai juca in optimi, in conditiile in care la orizont aparea Roland Garrosul. Pentru a se feri de discutii inutile, Serena Williams si Maria Sarapova nici nu s-au mai inscris la Sydney Apia International, plecand direct spre Melbourne de la turneele la care au luat parte la inceputul anului. Simona Halep, in primele 6 luni din 2014 Sydney turul I Australian Open sferturi Paris turul I Doha invingatoare Dubai abandon turul I Indian Wells semifinale Stuttgart turul II Madrid finala Roma abandon turul III Roland Garros finala Hertogenbosch abandon turul II Wimbledon semifinale A fost apta de petrecere Simona nu a putut juca la Sydney, dar a participat la petrecerea jucatoarelor si a impresionat cu tinuta sa: o rochie neagra cu dantela si o poseta rosie.

acum 107 luni (13 Jan 2015)

Simona Halep s-a retras de la Sydney Apia International, inaintea partidei din turul doi cu sportiva ceha Karolina Pliskova.

Un virus care cade cum nu se poate mai bine pentru Halep, cu patru-cinci zile inaintea primul Grand Slam al anului, Australian Open, programat la Melbourne in perioada 19-31 ianuarie. De altfel, povestea cu ciudata afectiune, pe care Simona ar fi "cules-o" in China, nu a fost "inghitita" chiar de toata lumea. Mai ales ca acest gen de problema medicala este scuza perfecta pentru orice sportiv, care doreste sa sara peste cateva zile de antrenament sau sa se eschiveze de la o competitie mai putin semnificativa. Am decis ca nu e bine sa intru pe teren, mai ales ca nu m-am antrenat in ultimele trei zile si e greu sa joci intr-un astfel de turneu dificil fara sa fii pregatit", si-a justificat Halep decizia.

Cat despre Australian Open, e clar ca Simona se va recupera la timp pentru primul Grand Slam al anului.

Anul trecut, ca un roller-coaster

Parcrsul de "electrocardiograma" nu e o surpriza pentru nimeni, atunci cand vine vorba de Halep. Spotiva de 23 de ani din Constanta ne-a obisnuit deja cu aceasta alternanta, de la un turneu foarte reusit la un abandon inaintea unei competitii mult mai importante. De exemplu, anul trecut ea a ajuns pana in finala la Madrid, pentru ca la urmatorul turneu, cel de la Roma, sa renunte la a mai juca in optimi, in conditiile in care la orizont aparea Roland Garrosul.

De altfel, prima jumatate a lui 2014 nu a insemnat nimic altceva pentru Simona Halep decat o trecere de la un turneu foarte reusit la un abandon sau la o eliminare in rundele inagurale in urmatoarea competitie.

Serena si "Masha" s-au protejat

A devenit o obisnuinta in tenisul mondial ca marii jucatori sa nu epateze la turneele ce premerg Grand Slamurile. Pentru a se feri de discutii inutile, Serena Williams si Maria Sarapova nici nu s-au mai inscris la Sydney Apia International, plecand direct sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro