Un urs a dat iama in gelateria de la Lacul din Noua. A mancat un frigider de inghetata

Un urs a dat iama in gelateria de la Lacul din Noua. A mancat un frigider de inghetata

Paznicul este obisnuit cu ursii si spune ca l-au vizitat pana acum de 20 de ori. Au fost perioade in care noapte de noapte veneau la tomberoane si de aici a plecat si denumirea de Ursii Gunoieri.

acum 62 luni (10 Sep 2015)

Se pare ca ursul a coborat din padure putin dupa ora 22.00. A luat la rand toate cosurile de gunoi din zona gratarelor, dar nu a gasit nimic doarece aceastea fusesera golite. A mers apoi la gelateria de langa lac, a spart usa si a atras afara frigiderul de inghetata. Paznicul de noapte a auzit zgomote si a reusit sa alunge ursul cu petarde. "La miezul noptii au vazut doua masini oprite si mai multi tineri care se uitau la ei. Dar am observat ca terminase toata inghetata la a doua vizita, probabil nu se saturase", a spus pentru bzb.ro paznicul de noapte Vica Vranceanu. Paznicul este obisnuit cu ursii si spune ca l-au vizitat pana acum de 20 de ori.

Romania este tara cu cei mai multi ursi bruni din Europa, in jur de 6000. La Brasov ursii si-au facut un obicei sa coboare printre oameni, mai ales in cartierul Racadau aflat la marginea padurii. Au fost perioade in care noapte de noapte veneau la tomberoane si de aici a plecat si denumirea de Ursii Gunoieri. In padure se hraneste cu jir, ghinde, castane, fructe de padure, dar si insecte melci, peste sau pasari. Vanatorii le duc de multe ori dulciuri ursilor in padure, iar acestea reprezenta un adevarat festin. In Romania au fost si multi ursi tinuti in captivitate care au fost hraniti ca oamenii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro