Un ucigas gratiat de Ceausescu s-a tranformat in criminal in serie

Un ucigas gratiat de Ceausescu s-a tranformat in criminal in serie

In vara anului 2012, aradeanul Gheorghe Toma a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare dupa ce si-a decapitat si transat fiica si concubina. Profitand de lipsa temporara din camera a acestuia, victima s-a ridicat de pe canapea si s-a deplasat in balconul din dreptul bucatariei cu intentia de a sari pe geam sau de a striga dupa ajutor, insa inculpatul a prins-o si a trantit-o pe gresia balconului, dupa care s-a asezat cu toata greutatea corpului peste ea si a ramas in aceasta pozitie pana cand victima a decedat", au aratat procurorii aradeni la vremea respectiva.

acum 77 luni (11 Oct 2017)

In vara anului 2012, aradeanul Gheorghe Toma a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare dupa ce si-a decapitat si transat fiica si concubina.

Gheorghe Toma, in varsta de 76 de ani, a ajuns prima data dupa gratii in anul 1958. Peste 15 ani de zile, a mai primit o noua condamnare pentru furt, de aceasta data alegandu-se cu cinci luni de detentie.

La un an de la eliberare, in 1974, Toma primeste prima sa condamnare pentru omor - 25 de ani de inchisoare. Aradeanul a casapit cu un topor doi soti, care l-au angajat pentru a le zugravi casa, dupa ce s-au certat de la bani. Dubla crima a fost savarsita la data de 14 august 1973, criminalul fiind prins la scurt timp dupa comiterea oribilei fapte. Individul nu a rezistat prea mult in libertate, el fiind condamnat in anul 1995 la cinci ani de inchisoare pentru furt. La scurt timp dupa ispasirea pedepsei, in 1999, Toma se mai pricopseste cu trei ani de detentie, de aceasta data pentru proxenetism. El a omorat un afacerist italian cu nu mai putin de 20 de lovituri de cutit. In timp ce se afla plecat din tara, Gheorghe Toma a trimis mai multe scrisori de amenintare unui procuror, motiv pentru care a fost condamnat in lipsa la noua ani de inchisoare pentru ultraj.

"La rugamintea victimei de a inceta loviturile, de a chema salvarea si a aduce apa pentru a-i pune comprese, inculpatul s-a deplasat in baia apartamentului pentru a aduce un lighean cu apa. Profitand de lipsa temporara din camera a acestuia, victima s-a ridicat de pe canapea si s-a deplasat in balconul din dreptul bucatariei cu intentia de a sari pe geam sau de a striga dupa ajutor, insa inculpatul a prins-o si a trantit-o pe gresia balconului, dupa care s-a asezat cu toata greutatea corpului peste ea si a ramas in aceasta pozitie pana cand victima a decedat", au aratat procurorii aradeni la vremea respectiva. Criminalul si-a transat apoi fiica, aruncandu-i bucatile de corp de pe un pod.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro