Un turist venit la Sarmizegetusa Regia de la 500 de kilometri s-a intors acasa cu o amenda. Ce regula a incalcat

Un turist venit la Sarmizegetusa Regia de la 500 de kilometri s-a intors acasa cu o amenda. Ce regula a incalcat

"Barbatul din judetul Ialomita a patruns cu autoturismul pe tronsonul de drum pietonal pavat de 845 de metri din Drumul Judetean 705A, cuprins intre km 36+525 la km 37+370, din zona administrativa a Cetatii Dacice Sarmizegetusa Regia - Gradistea de Munte.

acum 36 luni (10 Aug 2017)

Un turist care a vizitat Sarmizegetusa Regia s-a intors acasa cu o amenda de 300 de lei.

"Barbatul din judetul Ialomita a patruns cu autoturismul pe tronsonul de drum pietonal pavat de 845 de metri din Drumul Judetean 705A, cuprins intre km 36+525 la km 37+370, din zona administrativa a Cetatii Dacice Sarmizegetusa Regia - Gradistea de Munte. Pe respectiva portiune de drum este interzis accesul cu autovehicule, motociclete, mopede sau orice alt tip de vehicule, cu exceptia acelora care transporta persoane cu dizabilitati locomotorii si a vehiculelor utilitare autorizate sau a celor pentru interventii. Jandarmii i-au adus la cunostinta prevederile regulamentului de vizitare, prevederi care sunt afisate si la intrarea in monumentul istoric", a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judetului Hunedoara. "Jandarmii montani recomanda turistilor care viziteaza monumentul istoric Sarmizegetusa Regia - Gradistea de Munte sa respecte Regulamentul de vizitare stabilit prin Hotararea Consiliului Judetean Hunedoara nr.

In ultimii ani numerosi turisti au fost amendati de jandarmi la Sarmizegetusa Regia, pentru nerespectarea regulamentului de vizitare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro