Un timisorean cu credit in franci elvetieni s-a razbunat pe banca platind rata in monede de 10 si 50 de bani

Un timisorean cu credit in franci elvetieni s-a razbunat pe banca platind rata in monede de 10 si 50 de bani

Dorinta noastra este sa informam bancile ca suntem cat se poate de bine intentionati, ca vrem sa ne platim creditele, dar in conditiile in care acum suportam un cost de opt ori mai mare decat valoarea creditului, iar bancile nu ar avea de pierdut decat o mica parte din profit, consider ca este necesar ca propunerile noastre sa fie dezbatute.

acum 90 luni (3 Feb 2015)

In 2008, barbatul a accesat un credit de 120.000 de franci elvetieni pentru cumpararea unui apartament in Bucuresti. Cresterea francului la un nivel dublu fata de momentul accesarii creditului l-a afectat pe barbat, care are de platit o rata de 780 de franci lunar.

"Am venit sa fac aceasta plata pentru o parte din rata pentru a atrage atentia bancilor ca ne dorim o solutie, ne dorim sa fim ascultati. Dorinta noastra este sa informam bancile ca suntem cat se poate de bine intentionati, ca vrem sa ne platim creditele, dar in conditiile in care acum suportam un cost de opt ori mai mare decat valoarea creditului, iar bancile nu ar avea de pierdut decat o mica parte din profit, consider ca este necesar ca propunerile noastre sa fie dezbatute. Timisoreanul a facut si un calcul din care arata ca banca nu ar avea nimic de pierdut daca s-ar face o reconversie a creditului. "Daca acum, dupa sapte ani de plata a ratelor, banca vinde apartamentul la valoarea actuala de piata, ajunge deja pe zero. Daca platesc pana la final rata la un curs de 2,1 lei pentru un franc, atat cat era cand am luat eu creditul, suma in lei impartita la cursul de astazi, se ajunge la un profit al bancii de 62 la suta. Acesta a mai anuntat ca grupul celor cu credit in franci au programat pentru duminica un protest prin care vocea debitorilor sa fie ascultata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro