Un test special al urinei dezvaluie ce mancam, de fapt. Ce alte informatii mai pot afla medicii in urma analizei

Un test special al urinei dezvaluie ce mancam, de fapt. Ce alte informatii mai pot afla medicii in urma analizei

Analiza a fost detaliata in revista "The Lancet" si detecteaza substantele chimice procesate de organism si provenite din alimentatie, potrivit bbc.com. "Ramane de vazut daca testul va produce schimbarile pe care mizam, insa este nevoie disperata de instrumente care sa masoare si sa schimbe obiceiurile alimentare ale oamenilor.

acum 54 luni (17 Jan 2017)

Analiza a fost detaliata in revista "The Lancet" si detecteaza substantele chimice procesate de organism si provenite din alimentatie, potrivit bbc.com. Informatii despre sanatatea sistemului digestiv

Rezultatul procesarii fructelor, vegetalelor, pestelui si a diferitelor tipuri de carne in organism lasa un fel de semnatura care poate fi "citita" in urina.

Dr. Isabel Garcia-Perez, unul dintre cercetatori, a explicat ca "acest test va oferi in cele din urma un instrument de monitorizare care sa ajute in mentinerea unei diete si a unui stil de viata sanatos".

"Nu suntem inca in etapa in care sa spunem ca o anumita persoana a mancat 15 chipsuri sau 2 carnati, dar va veni si acel moment", a dat asigurari aceasta. Profesorul Gary Frost, un alt cercetator de la Colegiul Imperial din Londra, a adaugat ca "realmente poti urmari daca cineva are o alimentatie sanatoasa sau nu" si ca persoanele obeze au tendinta sa minta mai des cand vine vorba despre acest subiect.

Cercetatorii mai spun ca o astfel de analiza ar pute ajuta la combaterea obezitatii si a riscului de a face diabet zaharat.

Profesorul Frost a mai spus ca in cazul unei persoane supraponderale care consuma multa carne se poate incerca schimbarea profilului alimentar dupa care sa se faca din nou testul. "Ramane de vazut daca testul va produce schimbarile pe care mizam, insa este nevoie disperata de instrumente care sa masoare si sa schimbe obiceiurile alimentare ale oamenilor.

El a mai spus ca facand testul cat mai multor oameni vom avea imaginea exacta a ceea ce mananca cu adevarat populatia, fapt care va ajuta la initierea unor campanii mai eficiente de sanatate publica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro