Un taximetrist care a dat cu masina peste un client arab: "M-am uitat spre el, apoi mi-am continuat deplasarea, ca sa schimb cureaua la alternator"

Un taximetrist care a dat cu masina peste un client arab:

Politistii au fost sesizati ca, pe 18 februarie 2016, o persoana a fost lovita cu masina in apropierea unei statii Peco din Galati, iar soferul vinovat a disparut de la locul faptei. Cetateanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi si a cerut o masina, care sa il transporte de la Galati la Braila.

acum 83 luni (29 Apr 2016)

Politistii au fost sesizati ca, pe 18 februarie 2016, o persoana a fost lovita cu masina in apropierea unei statii Peco din Galati, iar soferul vinovat a disparut de la locul faptei.

Cetateanul sirian Alferdawi Huzifah a sunat la un dispecerat de taxi si a cerut o masina, care sa il transporte de la Galati la Braila. Comanda a fost acceptata de Nicu Florin Dediu, care i-a spus sirianului ca un drum la Braila inseamna alte tarife de transport, iar acesta a acceptat.

Taximetristul a declarat ulterior in fata procurorilor ca sirianul i s-a parut "suspect" si i-a cerut o parte din banii pentru deplasarea la Braila in avans. Sirianul a refuzat si i-a aratat ca are banii sa ii plateasca cursa, dar va face acest lucru doar dupa ce vor ajunge la destinatie. Gestul l-a enervat la culme pe Nicu Florin Dediu, care l-a scuipat pe sirian, pentru ca apoi sa dea cu masina peste clientul sau.

Ulterior, a iesit la iveala faptul ca Nicu Florin Dediu si Alferdawi Huzifah s-au jignit reciproc, iar de aici si pana la cele intamplate nu a mai fost decat un pas.

"Datorita nervozitatii, am accelerat"

Taximetristul a declarat, la randul lui, ca si-a pierdut cumpatul si a ajuns astfel la un pas sa isi omoare clientul. M-am uitat spre el, daca are sau nu ceva si, cand l-am vazut ca era ridicat, mi-am continuat deplasarea, indreptandu-ma spre un service auto, in zona IC FRimu, ca sa schimb cureaua la alternator", sustine Nicu Florin Dediu.

Sirianul a suferit leziuni traumatice in regiunea lombara, a mainii drepte si a capului, pentru a caror vindecare a avut nevoie de 2-3 zile de ingrijiri medicale, dar procurorii l-au trimis in judecata pe taximetrist pentru tentativa la omor, considerand ca gestul sau a fost iresponsabil si se putea termina mult mai rau.

Tribunalul Galati a stabilit zilele trecute legalitatea administrarii probelor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro