Un student a murit la prima internare din viata lui, iar o bacterie din spital ar putea fi cauza. Medic: "A fost o complicatie extraordinar de rara"

Un student a murit la prima internare din viata lui, iar o bacterie din spital ar putea fi cauza. Medic:

Eu, prietenul lui Iulian, alaturi de fratele lui Ovidiu, vrem sa si iesim in strada pentru ca nu ni se pare normal sa intri pentru prima data in viata ta in spital si sa nu mai iesi de acolo viu", a aratat Andrei B., unul dintre prietenii pacientului care si-a pierdut viata. De la debutul acestei complicatii si pana la pierderea bolnavului s-au scurs mai putin de 24 de ore, incat din punctul acesta de vedere trebuie sa subliniez ca nu pot incrimina vreun germene sau altceva", a specificat profesorul.

acum 69 luni (1 Mar 2017)

Amariei, un tanar de 22 de ani din Botosani, student al Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi, si-a pierdut viata in conditii suspecte la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi. Internat pentru prima data intr-un spital, asa cum arata apropiatii sai, Iulian a murit luni, 27 februarie, dupa trei saptamani de internare. Momentan, nici la conducerea Spitalului "Sfantul Spiridon" si nici la Directia de Sanatate Publica din Iasi nu a fost depusa nicio reclamatie din partea familiei. Prietenii tanarului sustin insa ca demersurile in acest sens vor fi initiate de rude dupa inmormantare.

"Acum parintii si fratii sunt distrusi si se ocupa de inmormantare. Dupa inmormantare, cel mai probabil saptamana cealalta, vor formula o plangere in care vor reclama mai multe aspecte din ingrijirea pacientului, pornind de la faptul ca spitalul nu asigura conditii de curatenie si igiena, care sa impiedice infectiile nosocomiale. Eu, prietenul lui Iulian, alaturi de fratele lui Ovidiu, vrem sa si iesim in strada pentru ca nu ni se pare normal sa intri pentru prima data in viata ta in spital si sa nu mai iesi de acolo viu", a aratat Andrei B., unul dintre prietenii pacientului care si-a pierdut viata. Amariei a fost internat la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi pe 6 februarie, in sectia clinica de gastroenterologie, cu diagnosticul de hemoragie digestiva inferioara. Vineri, 24 februarie, studentul le-a transmis ultimul mesaj prietenilor sai, scriindu-le pe pagina personala de Facebook: "Vreau sa va multumesc din suflet si din inima pentru tot ceea ce ati facut in aceasta perioada foarte dificila din viata mea. Acum ma aflu la chirurgie, am doua zile de la operatie si sper ca incet-incet sa imi revin si sa ma pun pe picioare. Aveti grija de voi si multa sanatate. "Este o complicatie extraordinar de rara, cu o extindere nemaiintalnita, pentru ca semne sunt nu numai la nivelul intestinului subtire sau al colonului, ci si pe stomac, esofag, la nivel cardiac si pulmonar. "Nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro