Un spital din Iasi a cumparat capcane pentru sobolani cat pentru o invazie. Cum explica medicii existenta rozatoarelor

Un spital din Iasi a cumparat capcane pentru sobolani cat pentru o invazie. Cum explica medicii existenta rozatoarelor

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi a realizat, pe 25 mai, o achizitie de "capcane cu lipici si atractant pentru rozatoare si statii de intoxicare din PVC cu cheita" in valoarea de 13.860 de lei. Dezinsect & Cleaner SRL a mai furnizat si materiale de curatat si lustruit spitalului iesean, in 8 decembrie 2015, in cadrul unui contract de aproape 30.000 de lei "Contractele anterioare incheiate cu aceeasi firma reprezinta, de fapt, un acord-cadru la care s-au adaugat contracte subsecvente. Intreaga activitate, inclusiv cea de pe cei 13.000 de metri patrati de la Spitalul de Boli Infectioase, a fost desfa-surata de Dezinsect & Cleaner SRL cu un angajat.

acum 52 luni (27 May 2017)

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi a realizat, pe 25 mai, o achizitie de "capcane cu lipici si atractant pentru rozatoare si statii de intoxicare din PVC cu cheita" in valoarea de 13.860 de lei. Contractul a fost castigat de Dezinsect & Cleaner SRL, o firma cu un singur angajat care a primit prin incredintare directa acest contract.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), acest contract figureaza la categoria "furni-zare", ceea ce inseamna ca societatea are obligatia doar de a furniza unitatii sanitare respectivele capcane pentru rozatoare. Reprezentantii unitatii sanitare nu au precizat, in SEAP, si cate produse de acest gen au fost achizitionate, iar managerul spitalului, Carmen Dorobat, nu a putut preciza nici ea, ieri, cifra exacta. Medicul epidemiolog a calculat cantitatea necesara de solu-tie pentru deratizarea in interiorul spitalului si a recomandat trei-patru deratizari in interiorul spitalului si inca una-doua in exteriorul acestuia. Contractul acopera tot anul, iar suma finala reprezinta pretul cel mai mic pe produse, inmultit cu suprafata totala a unitatii, adica peste 13.000 de metri patrati", a explicat Carmen Dorobat, pentru "Ziarul de Iasi".

Alte contracte ale aceleiasi firme

Societatea Dezinsect & Cleaner nu e la pri-mul contract pe care il deruleaza cu Spitalul de Boli Infectioase, noteaza sursa citata. Pe 3 noiembrie 2016, societatea mai primea un contract de prestari servicii privind dezinsectia interiorului unitatii sa-nitare, precum si montarea de capcane adezive cu atractant. Suma totala, primita de asemenea prin incredintare directa, a fost atunci de 34.881 de lei. Doua luni mai de-vre-me, in septembrie, aceeasi firma primise aproape 18.000 de lei si pentru dezinsectia exteriorul Spitalul de Boli Infectioase. Alti 34.881 de lei a primit aceeasi societate si pe 4 martie 2016, scopul fiind de asemenea dezinsectia cu gel si montarea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro