Un singur tren de la Bucuresti la Mangalia

CFR Calatori a anuntat ca introduce in circulatie, in minivacanta prilejuita de sarbatorile de Pasti si de 1 Mai, Trenurile Tineretului si Trenurile Litoral. Pentru a ajunge de la Bucuresti la Vama Veche, cea mai convenabila varianta este sa iei trenul pana la Mangalia si de aici un autobuz spre cea mai sudica statiune de pe litoral. Chiar daca biletele sunt ieftine, se incaseaza mai putin de la mai multi - in vara anului trecut am calatorit cu un astfel de tren, care era compus din nu mai putin de 13 vagoane supraetajate, toate pline pana la refuz.

acum 50 luni (26 Apr 2016)

CFR Calatori a anuntat ca introduce in circulatie, in minivacanta prilejuita de sarbatorile de Pasti si de 1 Mai, Trenurile Tineretului si Trenurile Litoral.

Noutatea o constituie faptul ca, in minivacanta de Pasti, garniturile respective vor avea in compunere si cate un vagon care permite transportul bicicletelor, ceea ce constituie o initiativa laudabila.

"De asemenea, din Gara de Nord Bucuresti, cu o cadenta de aproximativ doua ore, va porni cate un tren cu destinatia Constanta. De aici, turistii au la dispozitie legaturi cu statiunile de pe litoral", se mai arata in comunicatul dat publicitatii de CFR Calatori. Cele feroviare sunt departe de a fi atractive, avand in vedere ca esti nevoit sa astepti in Gara Constanta si peste doua ore pentru a pleca un tren spre Mangalia. De exemplu, daca pleci din Bucuresti la ora 9.30 cu trenul Interregio 1583, ajungi la Constanta la ora 11.58.

Nimeni nu va sta sa astepte trenul atata amar de vreme, ci va iesi in fata garii, de unde va lua autobuzul sau microbuzul.

Trenurile Tineretului, incasari-record

Este binecunoscut faptul (e aproape o axioma) ca, dupa Mamaia, Vama Veche este in fiecare an cea mai cautata statiune de pe litoralul romanesc, atat in minivacanta de 1 Mai, cat si in timpul sezonului. Pentru a ajunge de la Bucuresti la Vama Veche, cea mai convenabila varianta este sa iei trenul pana la Mangalia si de aici un autobuz spre cea mai sudica statiune de pe litoral.

Asa cum spuneam, anul acesta o singura pereche de trenuri (dus-intors) circula direct pana la Mangalia. Este vorba de Trenurile Tineretului IR 1921 si IR 1922 Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti Nord - Constanta - Mangalia si retur, la care biletele sunt la tarif de Regio (fostul Personal). Un bilet de student, Bucuresti-Constanta la Trenurile Tineretului, la clasa a II-a cu loc rezervat, costa 18,65 lei, iar dus-intors - 37,30 lei. Biletul de la Bucuresti la Mangalia costa 21,3 lei, un adevara... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro