Un sfert din populatia lumii va deveni obeza in urmatorii 10 ani

Un sfert din populatia lumii va deveni obeza in urmatorii 10 ani

Un rezultat infiorator: "In 40 de ani am trecut de la o lume in care insuficienta ponderala era de doua ori mai mare decat obezitatea, la o lume in care persoanele obeze sunt mai numeroase decat cele subponderale", a declarat profesorul Majid Ezzati, de la Imperial College London, care a coordonat studiul, informeaza www.agerpres.ro Prezentat drept cea mai completa cercetare efectuata pana acum pe aceasta tema, studiul se bazeaza pe date medicale din peste 1.600 de studii, referitoare la circa 19 de milioane de persoane cu varsta de peste 18 ani, care traiesc in 186 de tari ale lumii.

acum 98 luni (1 Apr 2016)

Obezitatea aflata in plina expansiune la nivel mondial afecteaza in prezent aproape 650 de milioane de adulti sau 13 la suta din populatia mondiala adulta, putand ajunge la 20 la suta pana in anul 2025 daca ritmul actual al raspandirii acestei epidemii continua, potrivit unui studiu publicat vineri in revista medicala britanica "The Lancet".

Un rezultat infiorator: "In 40 de ani am trecut de la o lume in care insuficienta ponderala era de doua ori mai mare decat obezitatea, la o lume in care persoanele obeze sunt mai numeroase decat cele subponderale", a declarat profesorul Majid Ezzati, de la Imperial College London, care a coordonat studiul, informeaza www.agerpres.ro

Prezentat drept cea mai completa cercetare efectuata pana acum pe aceasta tema, studiul se bazeaza pe date medicale din peste 1.600 de studii, referitoare la circa 19 de milioane de persoane cu varsta de peste 18 ani, care traiesc in 186 de tari ale lumii.

Pornind de la rezultatele studiului, prin extrapolare, se estimeaza ca numarul de adulti obezi a fost in anul 2014 de 641 milioane de persoane, mai precis de 375 de milioane de femei si 266 de milioane de barbati. Aceasta explozie a cazurilor de obezitate este legata, potrivit studiului, in special de alimentatia cu produse de tip industrial si de dieta prea bogata, dar si de predispozitiile genetice. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro