Un serial despre viata femeilor sub regimul de teroare al ISIS va fi difuzat pentru arabi in timpul Ramadanului

Un serial despre viata femeilor sub regimul de teroare al ISIS va fi difuzat pentru arabi in timpul Ramadanului

Este o drama puternica, iar telespectatorul poate alege intotdeauna ce sa urmareasca , spune Fadi Ismail, presedintele companiei de productie Liban, principalul loc in care a fost filmat serialul, gazduieste peste un milion de refugiati sirieni si a fost scena in care au avut loc detonari sinucigase revendicate de Statul Islamic.

acum 81 luni (26 May 2017)

Serialul este intitulat "Black Crows" si va fi difuzat in timpul Ramadanului, care reprezinta perioada in care se inregistreaza cea mai mare audienta TV in lumea araba si care incepe in acest weekend.

Produs de MBC Group din Arabia Saudita, serialul are in centru povesti despre femei voluntare sau fortate sa se alature organizatiei Statul Islamic, precum si "teama" care le formeaza relatiile. Am realizat ca mass-media araba nu mai poate continua sa nu actioneze in timp ce grupuri teroriste au folosit media ca parte centrala a razboiului lor", a spus Mazen Hayek, un purtator de cuvant al MBC, pentru AFP. Cele doua isi castiga traiul vanzand farfurii de cina decorate cu imagini de animale intr-un sat controlat de organizatia terorista. Femei inarmate din Hesba - unitatea de politie feminina a extremistilor -, le spun ca imaginile cu animale sunt "haram" (interzise de islam, n. Insa, bunica tinerei refuza sa se supuna autoritatii Hesba si este impuscata in cap de una dintre femei. "Mai impusca doi, apoi poti merge sa iti vezi mama"

Un alt episod prezinta o tabara de antrenament pentru copii, in care acestia invata sa foloseasca mitraliere impotriva unor "tinte umane" - prizonieri luati de Statul Islamic.

Cu o distributie formata din actori din Arabia Saudita, Siria si Irak, serialul de 10 milioane de dolari a fost filmat in cea mai mare parte in Liban, pe o perioada de sase luni. Este o drama puternica, iar telespectatorul poate alege intotdeauna ce sa urmareasca

, spune Fadi Ismail, presedintele companiei de productie

Liban, principalul loc in care a fost filmat serialul, gazduieste peste un milion de refugiati sirieni si a fost scena in care au avut loc detonari sinucigase revendicate de Statul Islamic.

In 2015, un episod special produs de MBC si difuzat in timpul Ramadanului - o satira intitulata "Selfie" - a tintit Statul Isl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro