Un sejur de 1 Mai in Mamaia, cat un salariu mediu pe economie

Trei nopti de cazare la un hotel de trei stele costa circa 800 de lei, in timp ce salariul minim este de 724 de lei. Hotelierii de pe litoral sunt optimisti si spun ca pentru vacanta de 1 Mai preturile pornesc de la 60 lei/persoana/noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 lei/persoana/noapte la hotelurile de 4 stele si de la 229 lei/persoana/noapte la hotelurile de 5 stele, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare.

acum 108 luni (4 Mar 2015)

Trei nopti de cazare la un hotel de trei stele costa circa 800 de lei, in timp ce salariul minim este de 724 de lei.

Hotelierii de pe litoral sunt optimisti si spun ca pentru vacanta de 1 Mai preturile pornesc de la 60 lei/persoana/noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 lei/persoana/noapte la hotelurile de 4 stele si de la 229 lei/persoana/noapte la hotelurile de 5 stele, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare. Vorbim despre o camera de doua persoane - de fapt, despre cea mai ieftina camera dubla din hotel. Daca sunteti romantici si vreti sa aveti vedere la mare, nu la parcare, veti fi nevoiti sa platiti de la 2.018 lei in sus. La pretul minim, de 1.697 de lei, vorbim insa de o suma de 282 de lei/persoana/noapte, deci mult peste cei 100 de lei anuntati de Asociatia Litoral Delta Dunarii. Suma totala de plata: 802 lei, deci 133 de lei de persoana pe noapte. Se observa, de asemenea, o diferenta mare fata de cei 60 de lei anuntati de hotelieri.

S-au vandut 20% din pachete

"La momentul de fata s-au vandut deja 20% din pachetele speciale pentru aceasta ocazie, iar pana la 31 martie estimam ca se vor vinde 50%.

Aceasta a precizat ca si in acest an se vor organiza evenimente devenite deja traditionale, precum Parada Litoralului Romanesc si spectacolele de deschidere de sezon.

"Sosirile de turisti straini in sezonul 2015 arata promitator, datorita campaniilor de promovare intensa in randul pietelor de turisti moldoveni si israelieni. Piata de turisti din Republica Moldova este o piata strategica si cu potential pentru Romania, inclusiv pentru Mamaia si Litoralul Romanesc. De 2-3 ani ne promovam intens in cadrul acestei piete si organizam info-tripuri cu agenti de turism si presa din Moldova pe litoral, astfel incat turistii moldoveni sa opteze pentru a-si petrece vacantele pe litoralul romanesc in loc de Ucraina, Bulgaria, Grecia sau Turcia. De asemenea, pregatim o campanie de promovare pe radio i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro